Doe-groep

3 maart 2020

Bezoek aan drukkerij Noordhoek

Deze keer waren we bij drukkerij Noordhoek. We gingen om 8.45 met de fiets richting de drukkerij. Om 9.00 kwamen we aan en kregen we cake en limonade.

Na een verhaaltje over de drukkerij gingen we aan de slag met ordermappen vouwen en insteek mappen plakken. Deze mappen moesten we per 10 in een doos stoppen, maar deze dozen moesten we eerst zelf vouwen en plakken met tape. Ook mochten we ons eigen visitekaartje ontwerpen en konden we het volgen hoe dit gemaakt wordt. We gingen eerst naar een man die onze kaartjes in de computer zet. Vervolgens gingen we naar iemand die ze op het juiste papier drukte en als laatste gingen we met een machine de kaartjes op de juiste maat snijden. We kregen wel 60 kaartjes per persoon! Deze kaartjes konden we in ons zelf gevouwen doosje stoppen en mochten we mee naar huis nemen.

Er waren mannen aan het werk en wij kregen de taak om de papierbakken die bij de machines hoorden te legen. Hiervoor moesten wij deze werknemers aanspreken om een nette manier. Ook mochten we met een palletwagen rijden! Aan het einde van de ochtend kregen we nog een echte rondleiding en gingen de werknemers dingen over de machines vertellen.
Na deze leuke en leerzame dag zijn we weer met de fiets naar school gegaan.

Carla van de Doe-groep, Jozefschool

25 februari 2020

Bezoek aan Dorcas

Vandaag hebben we een bezoek aan Dorcas Aalsmeer gebracht. Wij begonnen met stickers op mandjes plakken en tassen sorteren. Wij vonden het een leuke start. Om tien uur gingen wij de klanten welkom heten die al stonden te wachten voor de winkel.

Daarna waren er verschillende opdrachten. Wij moesten tijdschriften op jaartal leggen en tijdschriften sorteren. Ik vond het wel apart, omdat er heel veel Bobo’s tussen zaten. Toen gingen we glazen prijzen ( €0,15 per stuk, tafel van 15) en dat was wel leuk, omdat je moest zoeken welke glazen bij elkaar hoorden.

Daarna moesten we kijken of het speelgoed dat binnen was gekomen compleet was. (zoeken via Google) De onderdelen die er niet bij hoorden, moesten in een andere doos. Als laatste opdracht gingen we achter de kassa staan en de klanten helpen (geld teruggeven). Dit was heel druk, maar erg leuk. Wij zijn de hele ochtend bezig geweest en hebben veel geleerd.

Cas en Bram van de Doe-groep, Jozefschool