Home Forums Stukje Jozefflitsss maart 2018

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Avatar for Jeroen Jeroen 1 jaar, 2 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #11069 Reactie
  Avatar for Jeroen
  Jeroen
  Sleutelbeheerder

  M.i.v. het nieuwe schooljaar 2018-2019 starten wij met “het vijf gelijke dagen-model”. Na een oriënterende- en voorbereidingsfase volgt de invoeringsfase. Dit houdt in, starten, anticiperen, evalueren, onderzoeken en eventueel zaken aanpassen.

  Vanaf maandag 3 september 2018 begint de school voortaan om 08:30 uur en gaan onze leerlingen op alle schooldagen om 14:00 uur weer naar huis. De vrije woensdagmiddag komt hierdoor te vervallen en de leerlingen uit de onderbouwgroepen hebben geen vrije vrijdagmiddag meer. Alle kinderen lunchen 15 minuten met de eigen leerkracht, tijdens een educatieve activiteit. Aansluitend spelen de kinderen 30 minuten (buiten) onder begeleiding van professionals van de tussenschoolseopvang. Door een kortere lunchpauze blijven de kinderen beter in het schoolritme. Bovendien kan de leerstof gelijkmatig over de vijf dagen verdeeld worden. Deze nieuwe indeling van de onderwijsleertijd, biedt meer mogelijkheden voor naschoolse sportieve en creatieve activiteiten. Kinderen hebben zo dagelijks voldoende tijd om diverse ontspanningsactiviteiten te ondernemen, zodat ze de volgende dag weer fris en uitgerust kunnen starten met de nieuwe schooldag.

  Verandering heeft voor alle partijen organisatorische en/of financiële consequenties. Over de financiële bijdrage zijn wij in gesprek met de werkgroep en de MR. Als instemming is bereikt met de MR zullen we u zo spoedig mogelijk informeren.

  De hoogte van de huidige betalingssysteem, dat met ingang van het schooljaar 2017-2018 is geïndexeerd naar € 1,35 per dag komt te vervallen. Er ligt momenteel een voorstel bij de MR om bij de start van de nieuwe schooltijden in het schooljaar 2018-2019 een nieuw betalingssysteem in te voeren, waarbij de kosten verlaagd zullen worden naar een vrijwillige bijdrage van € 0,50 per dag. Hierbij kunnen ouders uit verschillende automatische incassomomenten kiezen.

  Op dit forum kunt u eventuele vragen en opmerkingen plaatsen. De werkgroep andere schooltijden zal deze zo zorgvuldig mogelijk behandelen en beantwoorden.

  De medezeggenschapsraad (MR) heeft een belangrijke rol in de besluitvorming gespeeld en zal ook betrokken blijven bij de laatste loodjes van de voorbereidingen en bij de invoering van de andere schooltijden. (Zowel de personeel geleding als de oudergeleding heeft instemmingsbevoegdheid bij het veranderen van de schooltijden).

  Met vriendelijke groet,
  De werkgroep ‘Andere schooltijden’: Nina Bosse, Debora Verkerk, Corrie Schijf,
  Marjolein vd Plasse, Atty Zevenhoven, Aster vd Bosch, Jacqy Metselaar en Antoine Zwagerman.

Reageer op: Stukje Jozefflitsss maart 2018
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">