De belevenissen van groep 8

Oktober 2017

Millieuhelden

Afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 8 gewerkt aan het project Milieuhelden van de Milieubende. Minke, Julia, Nienke en Emma hebben een prachtige videoclip gemaakt op het nummer Heal the world van Michael Jackson. Het is echt een hele mooie clip geworden. Klikt u op deze link, dan kunt u de clip ook bekijken.

 

 

Juli 2017

Dag groep 8 fijne vakantie. Op het videokanaal van deze website zien jullie de film van de musical en de einddans. En in het fotoboek staan de foto’s van de musical.

Tot ziens kanjers!

 

Mei 2017

Typisch Aalsmeer in 2040

Casper, Nienke en Rik hebben het surfeiland gekozen hoe dat er uit komt te zien. Zij maken oude (2017) botenverhuur om de oude sfeer in Aalsmeer te houden.

Bart, Jette en Lukan willen in 2040 De Nieuwe Meer restaureren. De pont wordt een brug met een lopende band, het restaurant wordt vernieuwd. Daarbij wordt het restaurant niet alleen een restaurant maar ook een cocktail bar.

Lieke, Laraine en Twan maken van de Historische Tuin een insecten tuin. Het voorste stukje van de Historische Tuin gebruiken ze voor twee bioscopen. Ze maken ook nog een restaurant en een souvenir shop. Voor de moestuin liefhebbers een eetbare tuin.

Jonas Frida en Tommy maken van de watertoren een luxe 5 sterren hotel. met vier kamers op 3e en 4e verdieping. Daarbij is in begrepen een  bed en een tafel om op te kaarten. Op de 1e verdieping is een restaurant. Het bijzonderste van het hele hotel is de boven kant van de water toren, want dat is van geblindeerd glas.

Melina, Rutger en Sanne maken van het oude raadhuis een chocolade winkel. Zij maken dat om dat er geen chocolade meer in 2040 is, dus openen zij een chocolade winkel met zelf gemaakte chocolade. het heeft een hippe uitstraling, met een paal met touch screen waar je je bestelling kan opgeven.

Olivia, Teun en Nikki maken van de molen een restaurant met typische molen gerechten. De molen heeft vier verdiepingen met aan de boven kant een glazen dak daar kun je ook de mechaniek van de molen zien en je heb een heel mooi uitzicht over het dorp 

Samantha Silvan maken van het surfeiland/pool een zwemparadijs.  In dat waterparadijs zit een duikplank een steile glijbaan en een valkuil. Er is een ingebouwde lift het kost 5 euro om binnen te komen voor de hele dag. 

Justin Myrthe en Leonie hebben midden op de pool een bed&breakfast je gaat er heen met een boot je kan er twee nachten blijven slapen. Er is een restaurant en kamers natuurlijk. Elke kamer heeft een zwembad ze hebben ook een excursie door heel Aalsmeer. 

Jayden Lobke en Sophia maken bij het surf eiland een onderwaterrestaurant. Het is een glazen restaurant: alle meubels zijn van glas met water er in maar je wordt niet nat. Met een buis kom je binnen. Het eten is altijd vers dus eten maar!

Mei 2017

Andijvie, peultjes en de eerste bieten worden geoogst!

Mei 2017

Ouders tijdens de kanjerles

Op dinsdag 2 mei waren alle ouders van groep 8a uitgenodigd voor een les kanjertraining. Het werd een gezellige ochtend waarbij de ouders zelf ook actief meededen. Via oefeningen en spelletjes lieten de kinderen de basisprincipes van de kanjertraining zien:
– we vertrouwen elkaar
– we helpen elkaar
– we werken samen
– we hebben plezier
– we doen mee

Op de foto’s zien jullie zowel een ouder als meerdere kinderen sky-diven. Een mooie oefening waarin alle kanjerwaarden zaten.

Maart 2017

Ook groep 8b heeft het Joods Historisch kindermuseum en de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam bezocht.

 

Maart 2017

Op maandag 6 maart bracht groep 8a een bezoek aan het Joods Historisch kindermuseum en de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam. Het was een leerzame dag en informatieve dag.

 

Januari 2017

De politie bracht een bezoek aan de leerlingen van groep 8. Het was indrukwekkend. Ze kregen ook bezoek van een ex-crimineel die over zijn eigen (zware) jaren in de gevangenis vertelde. En er was een rapper. Het was een leerzame ochtend.

 

December 2016

De kinderen van groep 8A hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan het landenproject. Ze hebben ons zelfs laten proeven van de nationale gerechten.

 

September 2016

Community Art Project

De kinderen van groep 8a nemen op 17 en 18 september deel aan het Community Art Project van De Kunstploeg in Aalsmeer. Onder leiding van kunstenares Karin Borgman maakten ze met klei en verf hun lievelingsgerecht. De werkjes worden, samen met ongeveer 200 werken van andere inwoners uit Aalsmeer, tijdens de Kunstroute gepresenteerd.

Rechts ziet u een aantal foto’s van het creatieve proces en de schitterende resultaten! Krijgt u ook al trek?

 

Augustus 2016

Ze zijn inmiddels begonnen aan hun middelbare school carrière, onze ex-groep 8-ers. Maar we hopen dat ze onze website nog wel bekijken voor de foto’s van hun fantastische eindmusical. Ze staan in het fotoboek van onze website. Door te klikken op deze link komt u direct in het juiste album.

De foto’s van de einddans op de parkeerplaats, de weg door de schoolslinger, gevolgd door de schop van meester Antoine vindt u hier en hier.