Groep 8

November 2022

De afgelopen weken hebben de groepen 8 gewerkt met taal aan het thema Microben. De kinderen hebben schimmels gekweekt op verschillende etenswaren, zoals appel met pindakaas, over de vloer geveegde boterham, tomaat in slootwater, etc. Vanmorgen hebben we een aantal schimmels onder de microscoop bekeken. Dat zag er spectaculair uit!

November 2022

Donderdag 17 november hebben we cadeautjes gekocht en surprises gemaakt voor Zon in de schoorsteen. Bij deze het resultaat wat we vrijdag naar mensen in het Kloosterhof hebben gebracht. Ze waren er erg blij mee!

Bekijk alle foto’s in het fotoalbum.

Oktober 2022

We gingen met de 2 groepen 8 gi-ga groen doen met voorbeelden van Raiku Inoue. We gingen eerst naar buiten om takjes en blaadjes te pakken we moesten daarna een aap, egel, bananenboom, schildpad of bosgeest te maken. Alle kinderen gingen langs het kerkpad, het schoolplein of het natuurbosje voor school op zoek naar spullen. We moesten puzzelen met de spullen die je gevonden had om één van de dingen te maken. Als het klaar was mocht je het opplakken met lijm en daarna een foto maken of alleen een foto ervan maken. Toen je klaar was mocht je alle spullen weer terug leggen in de natuur.

Jayden en Sem 8B

September 2022

Vandaag zijn de groepen 8 naar de Techniek Driedaagse geweest. Hier hebben ze kennis gemaakt met allerlei vormen van techniek. Het was een leuke en leerzame ochtend!

Juni 2022

Vanmorgen hebben de kinderen van groep 8 een les brandpreventie gekregen van meester Frank. We hebben het gehad over wat te doen in een gevaarlijke situatie. Ook hebben de kinderen met verschillende brandblussers gewerkt.

Juni 2022

Vanmorgen heeft groep 8b de workshop “Naar de Brugklas” gevolgd. Na uitleg in de klas over hoe alles werkt op de middelbare school, zijn we naar buiten gegaan om met elkaar te kickboksen.

December 2021

Tijdens de les van juf Trix hebben we geluisterd naar muziek bij een film. Hier zijn de filmpjes van de kinderen met de bijbehorende muziek te zien en te beluisteren.

De onderwerpen zijn verschillende wereldproblemen, uiteenlopend van plasticvervuiling tot kinderverwaarlozing.

“Wereldproblemen” sluit weer aan bij ons thema van Blink “Stem op mijn partij”. Tijdens deze lessen moeten de kinderen een wereldprobleem onderzoeken en dan een oplossing bedenken. Dit wereldprobleem zal één van de standpunten worden in het verkiezingsprogramma van hun opgerichte politieke partij.

Oktober 2021

Met Blink Wereld zijn wij begin september begonnen met het thema Wereldsterren. In de opdrachten onderzochten de kinderen welke invloed wereldsterren, van vroeger en nu, hadden/hebben op onze wereld. Ze keken naar sterren van over de hele wereld en op allerlei verschillende gebieden. Door deze wereldsterren leren ze van alles over hoe mensen in verschillende culturen en tijdvakken leven en leefden.

In de vier onderzoekslessen:
• Onderzochten de kinderen de grootste veroveraar uit de tijd van steden en staten: Dzjengis Khan.
• Onderzochten ze een historische wereldster en ontdekken ze dat je aan het uiterlijk kunt zien uit welk tijdvak mensen komen. (Portretfoto maken)
• Ontdekten ze waarom Anne Frank na de Tweede Wereldoorlog zo beroemd is geworden.
• Ontdekten ze dat je met je zintuigen en hersenen waarneemt wat er in je omgeving is en gebeurt.

In het eigen onderzoek:
• De kinderen hebben hun hun eigen wereldster gekozen en hebben er onderzoek naar gedaan. Ze presenteerden hem of haar in een Wereldsterren beleefmuseum. In dat museum zorgden de kinderen voor een beleving rond hun wereldster, waarbij de bezoeker zoveel mogelijk zintuigen kon gebruiken.
Leuk om thuis na te praten over dit thema, bijvoorbeeld tijdens het avondeten. Welke wereldsterren kunnen jullie samen benoemen?

Op de foto zijn wat voorbeelden uit de klas te zien.

Juni 2021

De kinderen kregen van juf Femke twee woorden per groepje en de opdracht was om hier een toneelstukje omheen te breien. Na een voorbereidingstijd van 10 minuten , konden de optredens beginnen en deze waren zeer geslaagd!

Juni 2021

Vandaag kregen we een gastles van sportvisserij Nederland. Voor de eerste helft van de les stonden vismeesters Bart en Florian voor de klas om theorieles te geven over de vissen in de Nederlandse wateren. Voor de tweede helft van de les moesten we even naar Stokkelland lopen om de hengel uit gooien. Daar stonden 8 vrijwilligers van visvereniging Vislust Aalsmeer om een handje te helpen.

Er is veel gevangen en de kinderen vonden het erg gaaf om te doen.

Juni 2021

De groepen 8 zijn op maandag 21 juni op de fiets gestapt om naar de zeilschool te gaan.

Nadeeltje: plensregen en wel de hele dag. Bij de zeilschool werden we enthousiast ontvangen en kregen de kinderen uitleg “op het droge”.

Na de uitleg gingen we fris en vrolijk de zeilboten in onder leiding van vele instructeurs. Na het varen kwamen de kinderen nat en sommige kinderen ook wat koud naar de hal om te eten. Daarna op de fiets terug en als afsluiting een filmpje in de klas.

Juni 2021

Vandaag kregen de groepen 8 bezoek van de jongerenwerkers van Aalsmeer. Wij hebben een workshop ”brugklas” en een kickboksles gehad.
Met een team van bevlogen jongerenwerkers en jongerencoaches gaan zij met tieners en jongeren van 10 tot 23 jaar op zoek naar hun kwaliteiten en kansen en stimuleren zij hen om deze te benutten. Hierbij werken zij samen met alle organisaties in Aalsmeer die een link hebben met tieners en jongeren. Voor jongeren die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, zetten zij jongerencoaching in. Dit is een-op-een begeleiding voor een bepaalde periode. Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.buurtwerk.nl/aalsmeer/

Mei 2021

Tijdens het behandelen van het thema ”wereldoorlogen en holocaust” kregen de groepen 8 een uitnodiging van de gemeente om aanwezig te zijn bij de dodenherdenking van 4 mei. De kinderen kregen de opdracht om een gedicht over ”vrijheid ” te schrijven.

Een aantal van deze gedichten werd voorgedragen tijdens de herdenking. Zie hieronder 1 van de gedichten die zelfs door de burgermeester is voorgedragen.

Vrij

Vrij in wat je zegt
Vrij in wat je doet
Vrij in hoe je bent

Jij bent jij
Voel je vrij
Jouw mening maakt “jij”

Welke kleding je draagt
Welk geloof je hebt
Wat je doet
Of waar je voor staat

Jij bent jij
Voel je vrij
Jouw mening maakt “jij”

Iedereen is mooi
Anders maar mooi

Schaam je niet voor wie je bent
Wat je doet
Of waar je voor staat 

Jij bent jij
Voel je vrij
Jouw mening maakt “jij”

Maart 2021

Van 10 maart tot 19 maart hebben wij gewerkt aan het thema ”natuur, gezondheid en bewegen”. Dit is een heel breed onderwerp. De kinderen zijn aan de gang gegaan met het project ”Oei, het groeit!”.

In dit project moesten de kinderen laten zien hoe iets groeit (beweegt).
Van vissen en mossels die groeien door voedsel naar koekjes die door gebruik van bakpoeder en warmte rijzen. De kinderen hebben een hoop geleerd doormiddel van onderzoeken.

Maart 2021

De kinderen van groep 8 kregen na een inleiding over geld de opdracht munten en bankbiljetten te ontwerpen. De munten werden van klei gemaakt en de bankbiljetten van papier.

Prachtige resultaten.

December 2020

De kinderen van groep  8 zijn weer hard aan het werk geweest. Eerst met wasco dikke lijnen op een papier zetten. Dan met ecoline eroverheen verven. Tenslotte, als de kinderen dat wilden, met een fineliner een tekening erop.

Prachtige resultaten.

November 2020

Op de foto’s zijn alle resultaten te zien van de gutsopdracht. Er is keihard en met plezier aan gewerkt. De kinderen mogen heel trots zijn.

November 2020

De kinderen werken zich in het zweet om een dier uit te gutsen. Na de uitleg van juf Femke, gingen de kinderen op zoek naar een dier. Daar maakten ze een schets van al dan niet met hulp van de afbeeldingen op de laptop. Nu is het gutsen volop bezig. Hierna gaan de kinderen met een rolletje gedoopt in zwarte verf hun afbeelding op papier zetten.

Augustus 2020

Met heel veel plezier hebben de kinderen gewerkt aan het versieren van eieren in het platte vlak. Ze hebben daarna een stuk of 10 foto’s gemaakt en deze in hun eigen mapje op de laptop gezet.

Wordt vervolgd…

Augustus 2020

Vol enthousiasme zijn jullie bezig geweest met de achtergrond van een door jullie ontworpen kasteel. De resultaten van de achtergronden zijn prachtig. Nu nog de tekening voorzien van punten, waar je spijkertjes in gaat slaan. Dan een draadje om de spijkers heen, tekening eraf scheuren en klaar is je schilderij.

Augustus 2020

Groep 8 heeft vandaag de eerste van drie judo lessen gehad. Prachtig om de kinderen over elkaar heen te zien rollen.

Juni 2020

Ook zo benieuwd naar de musical van groep8? Hier alvast een voorproefje!

Juni 2020

De groenten in de moestuintjes van groep 8 groeien goed! Vandaag hebben we de eerste oogst opgegeten: tuinkers op een beschuitje. Hier foto’s van: tomaat, sla, radijs, tuinkers, broccoli en doperwten.

Mei 2020

Hallo wij zijn Stijn en Lucas wij gaan jullie wat vertellen over het verzetsmuseum in de bus

Het was erg interessant er waren 4 mensen die de oorlog hadden meegemaakt dit zijn de namen. Nelly die was van de NSB. Jan was een klein jongetje en ze ouders zaten in het verzet. Eva was een meisje en ze zat ondergedoken omdat ze joods was. Henk probeerde normaal door te leven in de oorlog. Meer vertellen we niet dan moet je zelf maar gaan kijken. We vonden het leuk dat ze i.v.m. met corona maatregelen alsnog langskwamen. Bedankt mensen van het verzetsmuseum en gemeente Aalsmeer dat jullie een uitzondering konden maken.