De belevenissen van groep 8

Mei 2018

Groep 8 heeft de derde prijs gewonnen bij de ‘wedstrijd’ milieuhelden. Ze maakte mbv batterijtje een griezelbeestje.

 

Mei 2018

Groep 8 oogst de andijvie in de Kas op de Oosteinderweg! Enorme kroppen binnen 3 weken erg gegroeid ! Wat een verrassing!

 

April 2018

April is radijzen tijd! Uitdunnen en later oogsten!

Alvast een “ voorproefje”! Radijs met peper en zout op een toastje! Voor sommige kinderen voor het eerst een radijsje eten!

 

Maart 2018

Wieden en water geven! Ook de minder leuke werkzaamheden zijn weer geklaard! Want met een beetje zon is het al gauw warm in de Kas! Groeizaam dus!

 

Maart 2018

Donderdagmiddag 29 maart hebben de groepen 8 van alles geleerd over eieren.

“Hoe hard kun je knijpen in een ei, voordat hij stuk gaat?”
“Kun je uitvinden of een ei rauw, of gekookt is?”
“Hoe krijg je een ei zonder duwen in een fles?”
“Hoeveel boeken kun je op 4 eieren laten rusten?”

 

Maart 2018

In de Kas “ Eerlijke Oogst” zit nu alles in de grond. Vandaag hebben de kinderen de bieten en andijvie geplant. De eerste oogst is al binnen. Tuinkers smaakt erg lekker op een beschuitje met suiker!

 

Maart 2018

Zaaien van peterselie, spinazie, wortelen en pluksla! De tuinkers komt al op!! Moeders fietsen mee en helpen ook in de tuintjes!

 

Februari 2018

De groepen 8 zijn weer begonnen met zaaien en planten in de kas op de Oosteinderweg! Tuinkers, radijs en Dik Trom boontjes moeten de kou kunnen overleven!

 

Januari 2018

19 januari heeft groep 8B wereldpopcorndag op gepaste wijze gevierd. Jens had een minipresentatie over popcorn voorbereid met daarin antwoord op 2 door hem bedachte onderzoeksvragen.

“Hoe is popcorn ontdekt?”

“Waarom eten wij popcorn tijdens de film?”

Natuurlijk mochten wij tijdens de presentatie genieten van een lekker bakje popcorn!

 

Oktober 2017

Millieuhelden

Afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 8 gewerkt aan het project Milieuhelden van de Milieubende. Minke, Julia, Nienke en Emma hebben een prachtige videoclip gemaakt op het nummer Heal the world van Michael Jackson. Het is echt een hele mooie clip geworden. Klikt u op deze link, dan kunt u de clip ook bekijken.

 

 

Jozefschool