Groep 8

Maart 2021

Van 10 maart tot 19 maart hebben wij gewerkt aan het thema ”natuur, gezondheid en bewegen”. Dit is een heel breed onderwerp. De kinderen zijn aan de gang gegaan met het project ”Oei, het groeit!”.

In dit project moesten de kinderen laten zien hoe iets groeit (beweegt).
Van vissen en mossels die groeien door voedsel naar koekjes die door gebruik van bakpoeder en warmte rijzen. De kinderen hebben een hoop geleerd doormiddel van onderzoeken.

Maart 2021

De kinderen van groep 8 kregen na een inleiding over geld de opdracht munten en bankbiljetten te ontwerpen. De munten werden van klei gemaakt en de bankbiljetten van papier.

Prachtige resultaten.

December 2020

De kinderen van groep  8 zijn weer hard aan het werk geweest. Eerst met wasco dikke lijnen op een papier zetten. Dan met ecoline eroverheen verven. Tenslotte, als de kinderen dat wilden, met een fineliner een tekening erop.

Prachtige resultaten.

November 2020

Op de foto’s zijn alle resultaten te zien van de gutsopdracht. Er is keihard en met plezier aan gewerkt. De kinderen mogen heel trots zijn.

November 2020

De kinderen werken zich in het zweet om een dier uit te gutsen. Na de uitleg van juf Femke, gingen de kinderen op zoek naar een dier. Daar maakten ze een schets van al dan niet met hulp van de afbeeldingen op de laptop. Nu is het gutsen volop bezig. Hierna gaan de kinderen met een rolletje gedoopt in zwarte verf hun afbeelding op papier zetten.

Augustus 2020

Met heel veel plezier hebben de kinderen gewerkt aan het versieren van eieren in het platte vlak. Ze hebben daarna een stuk of 10 foto’s gemaakt en deze in hun eigen mapje op de laptop gezet.

Wordt vervolgd…

Augustus 2020

Vol enthousiasme zijn jullie bezig geweest met de achtergrond van een door jullie ontworpen kasteel. De resultaten van de achtergronden zijn prachtig. Nu nog de tekening voorzien van punten, waar je spijkertjes in gaat slaan. Dan een draadje om de spijkers heen, tekening eraf scheuren en klaar is je schilderij.

Augustus 2020

Groep 8 heeft vandaag de eerste van drie judo lessen gehad. Prachtig om de kinderen over elkaar heen te zien rollen.

Juni 2020

Ook zo benieuwd naar de musical van groep8? Hier alvast een voorproefje!

Juni 2020

De groenten in de moestuintjes van groep 8 groeien goed! Vandaag hebben we de eerste oogst opgegeten: tuinkers op een beschuitje. Hier foto’s van: tomaat, sla, radijs, tuinkers, broccoli en doperwten.

Mei 2020

Hallo wij zijn Stijn en Lucas wij gaan jullie wat vertellen over het verzetsmuseum in de bus

Het was erg interessant er waren 4 mensen die de oorlog hadden meegemaakt dit zijn de namen. Nelly die was van de NSB. Jan was een klein jongetje en ze ouders zaten in het verzet. Eva was een meisje en ze zat ondergedoken omdat ze joods was. Henk probeerde normaal door te leven in de oorlog. Meer vertellen we niet dan moet je zelf maar gaan kijken. We vonden het leuk dat ze i.v.m. met corona maatregelen alsnog langskwamen. Bedankt mensen van het verzetsmuseum en gemeente Aalsmeer dat jullie een uitzondering konden maken.