De belevenissen van groep 8

April 2018

April is radijzen tijd! Uitdunnen en later oogsten!

Alvast een “ voorproefje”! Radijs met peper en zout op een toastje! Voor sommige kinderen voor het eerst een radijsje eten!

 

Maart 2018

Wieden en water geven! Ook de minder leuke werkzaamheden zijn weer geklaard! Want met een beetje zon is het al gauw warm in de Kas! Groeizaam dus!

 

Maart 2018

Donderdagmiddag 29 maart hebben de groepen 8 van alles geleerd over eieren.

“Hoe hard kun je knijpen in een ei, voordat hij stuk gaat?”
“Kun je uitvinden of een ei rauw, of gekookt is?”
“Hoe krijg je een ei zonder duwen in een fles?”
“Hoeveel boeken kun je op 4 eieren laten rusten?”

 

Maart 2018

In de Kas “ Eerlijke Oogst” zit nu alles in de grond. Vandaag hebben de kinderen de bieten en andijvie geplant. De eerste oogst is al binnen. Tuinkers smaakt erg lekker op een beschuitje met suiker!

 

Maart 2018

Zaaien van peterselie, spinazie, wortelen en pluksla! De tuinkers komt al op!! Moeders fietsen mee en helpen ook in de tuintjes!

 

Februari 2018

De groepen 8 zijn weer begonnen met zaaien en planten in de kas op de Oosteinderweg! Tuinkers, radijs en Dik Trom boontjes moeten de kou kunnen overleven!

 

Januari 2018

19 januari heeft groep 8B wereldpopcorndag op gepaste wijze gevierd. Jens had een minipresentatie over popcorn voorbereid met daarin antwoord op 2 door hem bedachte onderzoeksvragen.

“Hoe is popcorn ontdekt?”

“Waarom eten wij popcorn tijdens de film?”

Natuurlijk mochten wij tijdens de presentatie genieten van een lekker bakje popcorn!

 

Oktober 2017

Millieuhelden

Afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 8 gewerkt aan het project Milieuhelden van de Milieubende. Minke, Julia, Nienke en Emma hebben een prachtige videoclip gemaakt op het nummer Heal the world van Michael Jackson. Het is echt een hele mooie clip geworden. Klikt u op deze link, dan kunt u de clip ook bekijken.

 

 

Juli 2017

Dag groep 8 fijne vakantie. Op het videokanaal van deze website zien jullie de film van de musical en de einddans. En in het fotoboek staan de foto’s van de musical.

Tot ziens kanjers!

 

Mei 2017

Typisch Aalsmeer in 2040

Casper, Nienke en Rik hebben het surfeiland gekozen hoe dat er uit komt te zien. Zij maken oude (2017) botenverhuur om de oude sfeer in Aalsmeer te houden.

Bart, Jette en Lukan willen in 2040 De Nieuwe Meer restaureren. De pont wordt een brug met een lopende band, het restaurant wordt vernieuwd. Daarbij wordt het restaurant niet alleen een restaurant maar ook een cocktail bar.

Lieke, Laraine en Twan maken van de Historische Tuin een insecten tuin. Het voorste stukje van de Historische Tuin gebruiken ze voor twee bioscopen. Ze maken ook nog een restaurant en een souvenir shop. Voor de moestuin liefhebbers een eetbare tuin.

Jonas Frida en Tommy maken van de watertoren een luxe 5 sterren hotel. met vier kamers op 3e en 4e verdieping. Daarbij is in begrepen een  bed en een tafel om op te kaarten. Op de 1e verdieping is een restaurant. Het bijzonderste van het hele hotel is de boven kant van de water toren, want dat is van geblindeerd glas.

Melina, Rutger en Sanne maken van het oude raadhuis een chocolade winkel. Zij maken dat om dat er geen chocolade meer in 2040 is, dus openen zij een chocolade winkel met zelf gemaakte chocolade. het heeft een hippe uitstraling, met een paal met touch screen waar je je bestelling kan opgeven.

Olivia, Teun en Nikki maken van de molen een restaurant met typische molen gerechten. De molen heeft vier verdiepingen met aan de boven kant een glazen dak daar kun je ook de mechaniek van de molen zien en je heb een heel mooi uitzicht over het dorp 

Samantha Silvan maken van het surfeiland/pool een zwemparadijs.  In dat waterparadijs zit een duikplank een steile glijbaan en een valkuil. Er is een ingebouwde lift het kost 5 euro om binnen te komen voor de hele dag. 

Justin Myrthe en Leonie hebben midden op de pool een bed&breakfast je gaat er heen met een boot je kan er twee nachten blijven slapen. Er is een restaurant en kamers natuurlijk. Elke kamer heeft een zwembad ze hebben ook een excursie door heel Aalsmeer. 

Jayden Lobke en Sophia maken bij het surf eiland een onderwaterrestaurant. Het is een glazen restaurant: alle meubels zijn van glas met water er in maar je wordt niet nat. Met een buis kom je binnen. Het eten is altijd vers dus eten maar!

Mei 2017

Andijvie, peultjes en de eerste bieten worden geoogst!

Mei 2017

Ouders tijdens de kanjerles

Op dinsdag 2 mei waren alle ouders van groep 8a uitgenodigd voor een les kanjertraining. Het werd een gezellige ochtend waarbij de ouders zelf ook actief meededen. Via oefeningen en spelletjes lieten de kinderen de basisprincipes van de kanjertraining zien:
– we vertrouwen elkaar
– we helpen elkaar
– we werken samen
– we hebben plezier
– we doen mee

Op de foto’s zien jullie zowel een ouder als meerdere kinderen sky-diven. Een mooie oefening waarin alle kanjerwaarden zaten.

Jozefschool