Groep 7

Werkweek 2020

Dag verslagen:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag

Juni 2020

Dit jaar helaas geen 8-urenproject, maar wel iets anders waar de kinderen moesten samenwerken en overleggen. Ga naar ons videokanaal om de filmpjes te zien van de kettingreacties die zijn gemaakt door de kinderen van groep 7b. Bij de try-outs lukten de reacties allemaal!

Juni 2020

De kinderen zijn super gemotiveerd bezig met het ontwerpen van een “kettingreactiebaan”. En ze werken bijna perfect. Nog even schaven hier en daar en dan…roetsj

Juni 2020

Naaien groep 7b

Hoe maak ik een sloop heel persoonlijk? Nou, gewoon door er zelf van alles op te borduren. Een zeer inspannende bezigheid. Het gebeurde ook dat de sloop opeens dicht zat. Ai, mijn naald dwars door beide kanten van de sloop geduwd…..uithalen maar weer.

April 2020

Hai jongens en meisjes,

WE MISSEN JULLIE!
Op de foto’s zie je ons uitzicht. SAAAAAAAIIIIII.

Maart 2020

7A jullie schimmels groeien perfect door.
Kijk maar eens heel goed naar de foto’s van maandag 30 maart.

Maart 2020

Jongens en meisjes van 7B, de inhoud van jullie bakjes wordt steeds mooier.
Er zitten zelfs kleuren in. Deze foto’s zijn van maandag 30 maart.

Maart 2020

Hier zien jullie de foto’s van jullie experiment.
Groep 7a; jullie kunnen genieten.  Whaaaaaaahhhh!
Wat denken jullie hiervan…..???

Maart 2020

Zo zien de schaaltjes eruit op maandag 23 maart.
Het wordt steeds mooier.

Maart 2020

Jongens en meisjes van groep 7b.
Hier staan de foto’s van jullie proefjes.

Maart 2020

Democracity

Onze groep werd uitgenodigd op het gemeentehuis om een dorp te ontwikkelen. Dat ging als volgt in zijn werk:

De kinderen waren verdeeld in groepen en startten met het verzinnen van een naam voor hun Politieke Partij. Tevens werd gevraagd een slogan te verzinnen die pakkend was voor de idealen van hun partij. Er waren drie mensen vanuit de gemeente, die het project begeleidden. De partijen moesten namelijk door goed overleg bedenken welke gebouwen er absoluut in hun dorp geplaatst moesten worden. Bijvoorbeeld een ziekenhuis, brandweerkazerne, VO-school, supermarkt, dierenasiel etc.

De kinderen werkten prima samen, gebruikten de microfoon op de juiste manier, luisterden aandachtig en kwamen gezamenlijk tot het ontwerp van een dorp. Er werd veel gedacht en gesproken over milieu, groenvoorzieningen, veiligheid enzovoort.

Op de foto kunt u het resultaat bekijken.

Maart 2020

De kinderen fietsten door het heerlijke weer zonder te zeuren naar de sporthal bij de Waterlelie voor een clinic badminton. Wat een enthousiaste kinderen zijn het toch! Wat hebben van ze genoten!

December 2019

De kinderen van 7b zijn met elkaar de tekst en de topo van Zuid-Europa aan het leren. Goed bezig!

November 2019

Groep 7b heeft dit jaar weer hard gewerkt om de surprises voor de ouderen van het kloosterhof op tijd af te hebben. Woensdag eerst een schets maken, overleggen met je groepsgenoten, een rolverdeling maken en dan knutselen. Op donderdag cadeautjes kopen. Vrijdag de surprises langs brengen. Wat waren de ouderen weer ontzettend blij!