De belevenissen van groep 6

Juni 2018

Groep 6a leert bij natuur hoe je een sterke constructie kan bouwen. We doen een wedstrijd torens bouwen met een L-profiel.

April 2018

Fender uit groep 7 heeft vandaag voor ons een spreekbeurt gehouden, zodat wij een idee krijgen hoe een spreekbeurt gaat. Bedankt Fender!

November 2017

Op vrijdag 10 november was het de beurt van groep 6A om op excursie te gaan naar het Rijksmuseum.

In het project Jij & de Gouden Eeuw gingen de kinderen met de verhalen rond Nova Zembla, De Nachtwacht of Hugo de Groot op onderzoek uit.

Onder begeleiding van leden van het Genootschap der Rijksgeheimen zijn ze veel te weten gekomen. Ze begonnen met een bezoek aan het museum zelf. In drie verschillende groepen  werd onder meer de nachtwacht bekeken, zagen ze de boekenkist van Hugo de Groot en bekeken ze voorwerpen die op Nova Zembla zijn gevonden.

De excursie werd afgesloten met fantastische toneelstukjes waarin de kinderen in de huid kropen van de verschillende personages. Onder leiding van professionele acteurs speelden de kinderen de verhalen uit de 17e eeuw.  Zo zagen we Rembrandt aan het werk konden we zien hoe Hugo de Groot kon ontsnappen in de boekenkist en hoe koud het was in het Behouden Huys op Nova Zembla. Een geschiedenisles om nooit te vergeten!

 

November 2017

Op maandag 6 november is groep 6b op excursie geweest naar het Rijksmuseum.

In het project Jij & de Gouden Eeuw gingen de kinderen met de verhalen rond Nova Zembla, De Nachtwacht of Hugo de Groot op onderzoek uit.

Onder begeleiding van leden van het Genootschap der Rijksgeheimen zijn zij veel te weten gekomen.

De klas heeft geleerd over de barre omstandigheden van de bemanning van de Windhond, het verhaal achter Rembrandts meesterwerk en de ontsnapping van Hugo de Groot.

Het museumbezoek werd afgesloten met fantastische toneelstukjes die door acteurs met de leerlingen werden opgevoerd!

Al met al was het een heel leerzame en gezellige dag in Amsterdam!

Jozefschool