Groep 6

Januari 2022

De kinderen kregen bij de muziekles geluiden van verschillende machines te horen. Ze letten hierbij op het ritme, het herhalen van geluiden, harde en zachte geluiden etc.

Na dit intro kregen de kinderen de opdracht om in groepjes een machine uit te beelden compleet met bewegingen en geluiden.

De kinderen kunnen zelf hun eigen machine toelichten.

Januari 2022

Na drie weken uitrusten, mochten de kinderen vandaag, maandag 10 januari, weer hard aan het werk.

Vandaag was de opdracht een nomaden hutje te vlechten. En ook nu weer waren de kinderen erg enthousiast aan het werk.

December 2021

Wat een enthousiasme! Met verschillende klanken een kerstlied laten horen.

En….het lukte best aardig!

April 2021

Werken in de schooltuin!

Groep 6 heeft een mooie schooltuin gemaakt. Gras en onkruid is gewied. Compost toegevoegd. En nu zaaien en planten!

Maart 2021

Groep 6A heeft gewerkt met het thema; ‘de groene fabriek’. 

We hebben bijvoorbeeld geleerd dat een fabriek heel slecht voor het milieu is. uitijndelijk  hebben we allemaal een voorwerp gemaakt in groepjes. 

Zoals een grote speelgoed tank, een creeper rugtas, een tas van een oude spijkerbroek, fidgettoys kastje en nog veel meer. Het is allemaal hergebruikt materiaal, zoals karton verandert in een klein kastje.

Ook hebben we allemaal een groene politieke partij opgericht. Bijvoorbeeld de fishy army, de vliegende vogels en  p.v.n.d en we stonden allemaal voor klimaat verandering en beter voor de natuur zorgen.

September 2020

Op een heerlijk zonnige dag werkten de kinderen van groep 6 in de schooltuin. Wat was er veel gegroeid! Niet alleen groente om te oogsten, maar ook allerlei planten die we juist niet in de schooltuin willen. Oftewel onkruid! Er ging een flinke schaal met courgette, tomaten en appels mee de klas in. Mmmm….

Augustus 2020

Wat een onstuimig weer hebben we dankzij zomerstorm Francis! Hoog tijd om een goed schuilplekje te maken voor de insecten. Van een terracotta pot en wat hooi hebben de kinderen van groepen 5 een prachtige B&B gemaakt. Hierin zijn bijvoorbeeld oorwormen beschermd tegen wind, regen, zon en predatoren. En ze kunnen zich tegoed doen aan het hooi!

Juni 2020

Proefjesmiddag in de moestuin door groep 6

Wie durft geblinddoekt een proefje te doen? Dat was deze week de vraag bij de moestuin. Er waren diverse proefjes, zoals raad het juiste kruid. Is het mint, tijm, venkel of rozemarijn? Een ander proefje was het onderzoeken van een ui. Wist je dat een ui uit laagjes bestaat? En dat die laagjes rokken heten? Daarom is een ui een bol. Net als een bloembol. Het laatste proefje ging over groene en blauwe peulen en hun erwtjes. Welk erwtje vind jij het lekkerst smaken?  Hier bleek dat dit voor iedereen anders is. Over smaak valt immers niet te twisten!

Juni 2020

Het is erwtjestijd!
Nee hoor, hier is het nog lang geen komkommertijd. Maar… erwtjestijd! En nog veel te doen in de moestuinbakken. De peulen van de doperwtenplanten waren dik genoeg om te oogsten. Er kwamen smakelijke erwtjes uit te voorschijn. Er zijn prei-, bieten- en courgetteplanten geplant. Er is water gegeven. En er zijn bloemenzaden voor de wilde bijen gezaaid in de zintuigenberm. Kortom, een drukte van belang!

Maart 2020

Pootuien
Het was vandaag niet het mooiste weer voor het werk in de moestuin. Maar we lieten ons er niet door tegenhouden. We hebben 3 rijtjes pootuitjes in de grond gestopt. Telkens met 15 cm ertussen. Dus er werd weer druk met de liniaal gemeten. Leslie vond daarbij een dikke worm. Vlug in een bakje, want dat is natuurlijk leuk om aan de klas te laten zien. Wormen zijn belangrijk voor de moestuin. Zij houden de aarde luchtig. En ruimen het natuurlijk afval, zoals bladeren op.

November 2019

Vandaag was het een en al geur voor onze moestuinders. Het najaar is het moment om knoflook te poten. Er zijn heel veel soorten knoflook. Er is zelfs olifantenknoflook! Eén teen van die knoflook is wel zo groot als een bol van de gewone knoflook. We hebben groot en klein gepoot. Ook hebben we de moestuinen winterklaar gemaakt. Er is goed gewied. We vonden zelfs nog enkele rode uien. En de spruitenplanten zijn geoogst. Wist je dat spruitjes aan de stengel van de plant groeien? Als laatste hebben we daslookknolletjes in het speelbos gepoot. Daslook ruikt naar knoflook!