De belevenissen van groep 5

Juni 2018

Lezen in de buitenlucht

Op een zonnige maandagmiddag ging groep 5b lekker buiten lezen. Op een zelf gekozen plek lazen ze elkaar voor uit hun leesboek, hun weetboek of hun gedichtenboekje. Dat was nog eens leuk lezen!

mei 2018

Verjaardag van de juf
Op 23 mei werd de verjaardag van juf Monique gevierd. Na de start met een kleurplaat kon er worden gedanst en gesnoept. Wat kwamen er een leuk en lekker versierde eierkoeken voorbij. Daarna liepen we met groep 5b naar Stokkenland om daar het spel Levend Stratego te spelen. Een superleuk en spannend spel waarbij de vlag van het andere team veroverd moest worden. Het was een gezellige ochtend.

Mei 2018

Excursie naar de bibliotheek
Op 16 mei bezocht groep 5b de bibliotheek van Aalsmeer. Ze kregen daar uitleg over hoe je een boek kunt vinden. Ze leerden hiervoor de catalogus op de computer te gebruiken. Ook zochten ze in de kasten naar bijvoorbeeld een atlas, een stripboek of een boek van een bepaalde schrijver. Het was een leerzame excursie.

April 2018

Lentepad bij Stokkenland
Op een toch wat frisse voorjaarsdag, tsja, april doet wat hij wil, zijn we het lentepad gaan lopen bij Stokkenland. Er waren diverse opdrachten, zoals bij de sloot kijken welke waterdiertjes er leven, verschillende soorten zuivel proeven, daslook ruiken, bekijken welke bomen er staan en wat vertelt het weerstation ons. Het was weer een leuke excursie. Fijn dat de natuurouders de opdrachten uitgezet hebben en dat er hulpouders mee waren om de diverse ‘posten’ te bemensen. Bedankt!

April 2018

Dinsdag 10 april was het Nationale buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Daarom ging juf Monique met de leerlingen van groep 5b van 10.45 tot 11.45 naar buiten voor de les. Er was een circuit van verschillende lessen. Er werden tafels geoefend met een bal tegen de muur. Een ander groepje maakten zaadbolletjes, aan een andere tafel werd de spellingsles gemaakt en bij de laatste tafel konden leerlingen van constructiemateriaal een voertuig maken.

April 2018

Thema week
De groepen 5 zijn de NME-themaweek gestart met een ontbijt in de klas. Samen lekker en gezellig eten. Wat heb jij mee? Het ontbijt was de aftrap van het leren en werken over Voeding. Er is een woordweb en mindmap gemaakt en de kinderen gaan in groepjes werken aan hun eigen onderzoeksvraag. Kun je van zout water zoet water maken? Hoe groeien planten? Wat heb je nodig voor een restaurant/café? Hoe maak je een moestuin? Kortom, er leven een heleboel vragen en we zijn benieuwd naar de resultaten.

Maart 2018

Circuit
Groep 5b werkt in de taallessen over het thema draaien. En bij natuur ging de les afgelopen week over magneten. Bij beide onderwerpen is er uitdagend lesmateriaal op school om iets draaiends te bouwen en magnetisme te onderzoeken. In een circuit is dit aan bod gekomen. Het circuit had vier stations. Er werden proefjes met magneten gedaan, een taalles gemaakt, met Knex een draaiend voorwerp gebouwd en informatie over magneten gelezen en via Schooltv bekeken. Op de foto’s is te zien dat de kinderen enthousiast aan het werk waren.

Maart 2018

Allemaal brokkenpiloten in groep 5b?
Nee, hoor, gelukkig niet! Na een les over hun huid en wat er gebeurt als je daar een wondje op krijgt, was het tijd voor EHBO. De kinderen oefenden bij elkaar het plakken van een pleister en het aanleggen van een snelverband en een drukverband. En daarna was het tijd voor een superzielige foto!

Februari 2018

Muizen in het speelbos
Deze week vonden de kinderen twee dode muisjes bij de picknicktafels. Met een zoekkaart ontdekten ze dat het om een tweekleurige bosspitsmuis en een bosmuis ging. Daarna lieten ze de muizen zien bij groep 5a en bij de kleuters.

Februari 2018

Groep 5 bracht een super leerzaam bezoek aan het Muiderslot. Het was een leerzame en gezellige dag!

Januari 2018

Tijdens de handvaardigheidsles  werden er mooie sokpoppen gemaakt.

Januari 2018

Groep 5B deed een rekenles over de millimeter

Oktober 2017

Groep 5b bracht een bezoek aan de watertoren. De kinderen hebben niet alleen een enorme klimtocht naar de top gemaakt (wat een prachtig uitzicht!), maar weten nu ook alles over de toren. Het was een leuke en leerzame ochtend!

Oktober 2017

Voor het bezoek van  groep 5b aan de watertoren werd er eerst zelf torens ontworpen en gemaakt. Er werd een beroep gedaan op creativiteit en samenwerken.

September 2017

September 2017

Jozefschool