De belevenissen van groep 5

April 2018

Lentepad bij Stokkenland
Op een toch wat frisse voorjaarsdag, tsja, april doet wat hij wil, zijn we het lentepad gaan lopen bij Stokkenland. Er waren diverse opdrachten, zoals bij de sloot kijken welke waterdiertjes er leven, verschillende soorten zuivel proeven, daslook ruiken, bekijken welke bomen er staan en wat vertelt het weerstation ons. Het was weer een leuke excursie. Fijn dat de natuurouders de opdrachten uitgezet hebben en dat er hulpouders mee waren om de diverse ‘posten’ te bemensen. Bedankt!

April 2018

Dinsdag 10 april was het Nationale buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Daarom ging juf Monique met de leerlingen van groep 5b van 10.45 tot 11.45 naar buiten voor de les. Er was een circuit van verschillende lessen. Er werden tafels geoefend met een bal tegen de muur. Een ander groepje maakten zaadbolletjes, aan een andere tafel werd de spellingsles gemaakt en bij de laatste tafel konden leerlingen van constructiemateriaal een voertuig maken.

April 2018

Thema week
De groepen 5 zijn de NME-themaweek gestart met een ontbijt in de klas. Samen lekker en gezellig eten. Wat heb jij mee? Het ontbijt was de aftrap van het leren en werken over Voeding. Er is een woordweb en mindmap gemaakt en de kinderen gaan in groepjes werken aan hun eigen onderzoeksvraag. Kun je van zout water zoet water maken? Hoe groeien planten? Wat heb je nodig voor een restaurant/café? Hoe maak je een moestuin? Kortom, er leven een heleboel vragen en we zijn benieuwd naar de resultaten.

Maart 2018

Circuit
Groep 5b werkt in de taallessen over het thema draaien. En bij natuur ging de les afgelopen week over magneten. Bij beide onderwerpen is er uitdagend lesmateriaal op school om iets draaiends te bouwen en magnetisme te onderzoeken. In een circuit is dit aan bod gekomen. Het circuit had vier stations. Er werden proefjes met magneten gedaan, een taalles gemaakt, met Knex een draaiend voorwerp gebouwd en informatie over magneten gelezen en via Schooltv bekeken. Op de foto’s is te zien dat de kinderen enthousiast aan het werk waren.

Maart 2018

Allemaal brokkenpiloten in groep 5b?
Nee, hoor, gelukkig niet! Na een les over hun huid en wat er gebeurt als je daar een wondje op krijgt, was het tijd voor EHBO. De kinderen oefenden bij elkaar het plakken van een pleister en het aanleggen van een snelverband en een drukverband. En daarna was het tijd voor een superzielige foto!

Februari 2018

Muizen in het speelbos
Deze week vonden de kinderen twee dode muisjes bij de picknicktafels. Met een zoekkaart ontdekten ze dat het om een tweekleurige bosspitsmuis en een bosmuis ging. Daarna lieten ze de muizen zien bij groep 5a en bij de kleuters.

Februari 2018

Groep 5 bracht een super leerzaam bezoek aan het Muiderslot. Het was een leerzame en gezellige dag!

Januari 2018

Tijdens de handvaardigheidsles  werden er mooie sokpoppen gemaakt.

Januari 2018

Groep 5B deed een rekenles over de millimeter

Oktober 2017

Groep 5b bracht een bezoek aan de watertoren. De kinderen hebben niet alleen een enorme klimtocht naar de top gemaakt (wat een prachtig uitzicht!), maar weten nu ook alles over de toren. Het was een leuke en leerzame ochtend!

Oktober 2017

Voor het bezoek van  groep 5b aan de watertoren werd er eerst zelf torens ontworpen en gemaakt. Er werd een beroep gedaan op creativiteit en samenwerken.

September 2017

September 2017

Juli 2017

Juli 2017

Juli 2017

De kinderen van de groepen 5 zijn supporters van schoon! Zij zijn in groepjes Aalsmeer in gegaan opzoek naar zwerfafval. Tijdens deze opruimactie ging ieder kind op pad met een vuilniszak en een paar werkhandschoenen.

Het weer zat niet bepaald mee… maar zelfs in de stromende regen zijn de groepen 5 op pad gegaan en hebben het goede voorbeeld gegeven.

Tijdens dit project leren de kinderen meer over zwerfafval en de gevolgen hiervan voor de dieren en de natuur. Ook leren de kinderen meer over afval scheiden. Wist u bijvoorbeeld dat een blikje pas na 50 jaar is afgebroken? En een kauwgompje pas na 20 jaar?

Het was een mooi en leerzaam project waarvan de kinderen hebben genoten! Op de foto’s ziet u ook het resultaat van 1 uurtje werk!

Mei 2017
Rond 14.30  stond er een lange rij bij de ingang van groep 5. Dat kwam omdat het museum in groep 5 werd geopend. Ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellende kwamen naar het museum. Binnen konden ze een kaartje krijgen aan de kassa. De kaartjes werden gescand bij het betreden van de klas. Er liepen bewakers rond om de kunstwerken te bewaken. Maar wat was er te zien? De kinderen hebben vorige week en deze week in groepjes gewerkt aan een muurkrant en een kunstwerk wat past bij het door henzelf gekozen onderwerp. Dit alles had weer te maken met het thema: Typisch Aalsmeer. De kinderen vertelde onder grote belangstelling over hun werk. Verschillende kinderen uit de klassen liepen rond als fotograaf.

Mei 2017

Groep 5 is gaan varen met de westeinderrondvaart, dinsdag 16 mei 2017. Dit paste goed in onze thema week, Aalsmeer (onder) water. We zijn langs de seringenakkers gevaren en hebben geleerd over het kweken op de legakkers.

Mei 2017

Er wordt hard gewerkt aan het thema. De kinderen zijn bezig geweest met het maken van een muurkrant en zijn aan het werk om dingen te maken voor de tentoonstelling.

Mei 2017

De groepen vijf werken deze week over Aalsmeer(onder)water, een fantasievolle gedachte om te mogen kiezen wat ze hierover zouden kunnen en willen leren. We zijn maandag gestart op de dijk bij de watertoren. We zijn er een woordweb gestart.

April 2017

5b

Met juf Iida bewegende beelden maken met circusdieren! Digitale KUNST!

April 2017

5b

April 2017

5b

Hier geeft stage juf Lianne een les uit de natuurmethode. Het ging over huiden van dieren en mensen. Wij mochten een echte slang aaien, dus een zeer geslaagde les! De proef is gelukt!

April 2017

Hier oefenen we lekker buiten onze zelfgemaakte vragen voor de toets geschiedenis met mix en ruil

Jozefschool