De belevenissen van groep 4

Juni 2018

Techniekles in groep 4B. De opdracht was: maak met je maatje 2 verschillende opstellingen na. Welke opstelling is het stevigst en hoeveel wattenstaafjes heb jullie allebei gebruikt?

Juni 2018

Vanaf januari kwam groep 8 tutorlezen met de kinderen van groep 4. Op dinsdag en donderdag werd er samen gelezen. Om de beurt een stukje en dan meelezen met de ander. Sommige tutoren hadden zelfs beloningsstickers meegenomen. Veel kinderen zijn erg vooruit gegaan. Dank je wel groep 8! Fijn dat jullie ons zo goed hebben geholpen!

April 2018

Bibliotheek bezoek groep 4B van de Jozefschool over informatieve boeken: “dat zoeken we op”. Leuk en leerzaam!

April 2018

Bonen zaaien op dinsdag! En de maandag er op alweer resultaat! Zo leren de kinderen over zaaien en ontkiemen.

April 2018

Acadin presentatie met het thema: Bruggen bouwen.

April 2018

Op 11 april is groep 4A, in het kader van de themaweek over voeding, te gast geweest in de Kas ‘Eerlijke Oogst’ van de ouders van Anna. Allebei de ouders hebben ons wat verteld over hun verantwoorde manier van verbouwen. Vervolgens mochten we heel veel proeven. Waar de kinderen meestal huiverig zijn voor ‘enge’ dingen werd er toch gretig van de planten geproefd. Tot slot mocht iedereen een plantje munt in een potje doen en meenemen. Het was heel leerzaam en een mooie aanvulling op een intrigerende week. Hiernaast alvast een impressie van de excursie. In het fotoalbum zijn nog meer foto’s te vinden.

April 2018

Muziekles van juf Trix

We hebben met oude keukenspullen muziek gemaakt. En kinderen namen de keukenspullen van thuis mee. En we hadden ook spullen van school. En daarmee gingen we muziek maken. We hebben ook nog gezongen ‘sugi mugi’ en we hebben ook een orkest gemaakt.

Dit stukje is verteld aan de juf door Cathelijne.

Bekijk het filmpje op ons videokanaal

Maart 2018

De kinderen van 4B hebben tuinkers gezaaid in prachtige nostalgische kopjes! En nog leuker: de Paashaas heeft er een kuikentje bijgezet!

Maart 2018

Op maandag 12 maart gingen de kinderen van groep 4 op pad rondom de school. Met een tak in de hand zochten zij van welke boom deze tak komt! Zo leren kinderen goed te kijken hoe knoppen van takken eruit zien! Een leuke natuur les en lekker buiten!

Januari 2018

Bijna is het zover…

Terwijl het eerste meubilair bij groep 3 geleverd werd was het bij groep 4 nog steeds erg leeg. Nadat de kinderen vanuit de gymles, enigszins teleurgesteld, weer in het lege lokaal kwamen, mochten ze met een iPad een plekje zoeken. In een muisstil lokaal lagen en zaten de kinderen geconcentreerd te rekenen met de app van basispoort. Gelukkig kregen we vrij snel daarna ons nieuwe meubilair! Het waren 2 hele bijzondere dagen!

Januari 2018

De groepen 4 hebben rondom de school vogels geteld. Ze deden dit in groepjes onder begeleiding van kinderen uit groep 6.

Januari 2018

Nog meer samenwerken

Na een schitterende modeshow mochten de kinderen zelf nieuwe groepjes formeren. De afspraak was dat er niemand buitengesloten zou worden. Dat blijkt in de praktijk nog best een ingewikkelde opdracht, maar het is gelukt! De opdracht: kies zelf het onderwerp, de lengte van het stuk van de behangrol en maak samen een mooie tekening met dikke viltstiften. Even later ligt de grond bezaaid met leerlingen die intensief samenwerken aan een mooie tekening. De resultaten mochten er zijn! Wat een kanjers zijn het toch!

Januari 2018

Een lokaal zonder meubilair…

Op donderdagmiddag 11 en vrijdagochtend 12 januari zat groep 4A zonder meubilair. Dan wordt lezen, taal en rekenen wat lastiger, maar zijn er heel veel leuke andere activiteiten te doen.

In een drieluik willen we laten zien welke bijzondere dingen we hebben gedaan.

We begonnen de middag met een creatieve opdracht. De kinderen kregen kranten en schilderstape. De groepjes moesten, voor één van de kinderen van het groepje, iets maken ‘om te dragen’.  Zie hier de fraaie resultaten.

November 2017

Groep 4b heeft een groepswerk gemaakt. Iedereen kreeg een stukje van de poster. Je moest goed afspreken wat je welke kleur ging maken. Dat was nog best lastig. Maar het eindresultaat mag er zijn! We hebben veel plezier gehad.

November 2017

Hee, daar liggen kinderen op de grond bij groep vier! Wat doen ze daar?

Wij doen aan ‘Lekker Sinterklaas Lezen’.
Met een maatje zoek je een plekje in de klas of op de gang en daar lees je voor elkaar voor uit een Sinterklaasboek. Zo is lezen wel heel erg leuk! Doen we het morgen weer, juf?

November 2017

Hoe wordt een les over paddenstoelen leuk? Door ze ook echt in handen te hebben en er zelf soep van te maken! Champignons, oesterzwammen en Shitake! De kinderen vonden het bijna allemaal super lekker!

Oktober 2017

Dinsdag 31 oktober liep groep 4 het egelpad. In kleine groepjes moesten ze de pijlen volgen en opdrachten uitvoeren die bij de egels stonden beschreven. Later in de klas werden deze met elkaar besproken.

September 2017

Monsters van Jeroen Bosch.

De kinderen hebben gekeken naar de monsters die Jeroen Bosch heeft geschilderd. We gingen dit jaar voor het eerst met houtskool werken. Om te ervaren wat je precies met houtskool kunt doen en hoe je verschillende kleuren kunt maken, werd er geëxperimenteerd op een oefenblaadje.

Na het oefenen kregen ze een groot blad waarop willekeurige, sierlijke lijnen getrokken moesten worden. Dat was best eng, want je kon helemaal niet zien wat je aan het maken was. Daar was behoorlijk wat fantasie bij nodig, maar toen vond je vanzelf het ‘monster’ in je tekening.

De resultaten waren dan ook zeer fantasievol. Hiernaast de resultaten van Ilse, Lois, Fabian en Do.

September 2017

Wat kan Taal toch leuk zijn! De kinderen spelen een eigengemaakt spel met daarin nieuwe moeilijke woorden!

September 2017

N.a.v. Prinsjesdag hebben de kinderen van melkpakken een troon gemaakt! Deze prachtige zetels zijn bekleed met lapjes!

September 2017

Eerste creatieve opdracht :

een ” dagmerrie” !

De kinderen hebben heel goed gekeken maar de huid van een hagedis of een leguaan! Daarna geprobeerd dit te imiteren op een menselijk gezicht! Zo griezelig midden op de dag!!!

Jozefschool