De belevenissen van groep 3

April 2018

Woensdag 4 april gingen de groepen 3 naar de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Er werden geiten geaaid en gemolken. Ook mochten er lammetjes op schoot.

Februari 2018

Vandaag zijn we al 100 dagen in groep 3. We hebben 100 dagen hard gewerkt en zijn 100 dagen slimmer! We hebben samen het getal 100 eens verder onderzocht.
Kunnen we 100 woorden schrijven? Wat zou je kopen met 100 euro? Wat kun je 100 keer doen? Wat weegt 100 gram? Wat is 100 cm lang? Als je 100 stappen zet, waar kom je dan uit? Welk getal komt er eigenlijk ná 100?

Januari 2018

Opdracht beeldende vorming
1: bouw een toren
2 maak de toren aan elkaar
3 maak de hoogste toren, hij moet blijven staan.
Slotopdracht: maak de mooiste toren met je groep.

Oktober 2017

Roan van groep 3a heeft een broertje gekregen.
Hij kwam , met zijn moeder, op bezoek. Hij is 8 oktober geboren en hij heet Vigo.

Oktober 2017

Verjaardagsfeest in groep 3a

Oktober 2017

Herfst excursie groep 3 naar het vogeleiland in het Amsterdamse bos

Juli 2017

Gisteren was het zulk mooi weer en hebben de leerlingen van beide groepen 3 heerlijk buiten gespeeld met water!
Er was van alles te doen: met sponzen op het hoofd lopen, met waterpistolen badeendjes van het hek schieten, (natte) balletjes overgooien en natuurlijk snoep happen in een bak water!
Wat een prachtige afsluiting van het schooljaar! Fijne vakantie allemaal!!

Juli 2017

Nog een laatste groepsfoto van 3A. Fijne vakantie allemaal.

Juli 2017

Juli 2017

Juli 2017

Mei 2017

Groep 3 heeft op 23 mei tussen 14.00 en 15.00 een rondleiding gegeven aan ouders en geïnteresseerden.
De kinderen gaven een presentatie over hun onderwerp uit het thema”typisch Aalsmeer”.
De aanwezige konden een wandeling maken (fictief) door Aalsmeer en konden bij de verschillende onderwerpen informatie krijgen en kijken naar mooie gemaakte kunstwerken.
Het was een groot succes.

Mei 2017

Wij mochten vandaag met groep 3b naar de bloemenveiling naar firma Jongkind.
Hier hebben wij gezien hoe de klok werkt om bloemen te kunnen kijken.
We mochten het ook zelf proberen om bloemen te kopen door op het juiste moment op de knop te drukken. Het is ons gelukt en we hebben allemaal een diploma gekregen als goede bloemeninkoper.
Ook hebben we gezien hoe boeketten worden gemaakt en verstuurd.
En als verrassing mochten we zelf ook allemaal een boeket maken en meenemen.
Het was een leuke en leerzame excursie.

Mei 2017

Op de foto’s hiernaast ziet u de kinderen van 3b aan het werk tijdens de thema week. Er wordt hard gewerkt aan knutselwerken die verschillende belangrijke punten in Aalsmeer laten zien. Zoals de watertoren, het zwembad, de molen en het theater.

Mei 2017

18 mei hebben de groepen 3 een wandeling gemaakt door Aalsmeer. We kwamen onder meer langs de watertoren en hebben een kijkje genomen in de beeldentuin van Sous Terre. De wandeltocht eindigde bij de zeilschool. Daar werden we enthousiast ontvangen door de medewerkers en een piraat! We hebben daar een spelletje gedaan en van alles geleerd over de zeilboot. Tot slot was er nog een verrassing. We kregen allemaal een zwemvest aan. Buiten mochten we op een heel groot vlot. En mochten we zelf roeien! De ouders, opa’s en oma’s en de juffen en meesters bleven achter op de kant om te zwaaien. Bedankt alle hulpouders en opa’s en oma’s voor de hulp deze ochtend.

Mei 2017

Groep 3B heeft de zomer in zijn bol!
Het was vandaag zo ontzettend lekker weer dat we natuurlijk wel naar buiten moesten!! We hebben het eten en drinken in de zon genuttigd en daarna een leuk tikspel gespeeld. Tot slot zijn er ook nog een paar kinderen in de zandbak gedoken om een prachtige zandkasteel te maken met een enorme ondergrondse tunnel.
Wat een feestdag!! Laat de rest van de zomer maar komen, wij zijn er klaar voor!

Mei 2017

April 2017

3B

Met de natuurlessen ging het over de kip en het ei. Speciaal hiervoor had juf Antoinette geregeld dat we bezoek kregen van twee kippen in de klas. Meester Dion liet ons zien wat ze aten en we mochten de kippen goed bekijken. Daarna vertelde meester Dion over de eieren van de kip. Waar groeit nu het kuikentje in? En wat doet het kuiken met het eiwit? En zitten er ook kuikentjes in de eieren in de winkel? En wat betekent het nummer op het ei? Ieder tafelgroepje kreeg een ei om samen te pellen en te bekijken. En daarna natuurlijk lekker opeten.

April 2017

3A

Met natuur ging het over de kip en het ei. Speciaal voor deze les had juf Antoinette twee kippen meegenomen. Ze mochten ook even bij ons in de klas zodat we ze goed konden bekijken.

 

April 2017

Wij hebben met groep 3b Blauwbilgorgels geknutseld.
Van chenilledraad met kralen en aluminium cupjes.
Ze zijn super leuk geworden kijkt u maar!

 

Jozefschool