De belevenissen van groep 1/2

Juli 2017

Juli 2017

Juni 2017

Met de slogan ‘Met water en fruit loop je gezond de vierdaagse uit’ promootte Sportservice Aalsmeer dat gezonde versnaperingen net zo lekker zijn als snoep. Iedereen werd uitgenodigd een gezonde selfie in te sturen. Mascotte Druppie komt bij de winnaars op school om de prijzen uit te reiken. Van onze school Tim & Nikki in de prijzen. Hier ziet u de prijsuitreiking in de klas van Nikki.

Mei 2017

Aan  groep 1/2 a werd hulp gevraagd door een gezin uit Amsterdam in een filmpje Ze hadden een prijs gewonnen een vakantie naar Aalsmeer,  wat kun je daar allemaal doen?
De kleuters gingen aan de slag in een groepje met  dezelfde eigen ideeën.
Je kunt naar Chimpie Champ of buiten spelen in de speeltuin, de watertoren bekijken of lekker eten in een restaurant. Door te overleggen en samen te werken kwamen er ; een mooie maquette, een grote verftekening, een menukaart, logo en naam voor het restaurant en mooie tekeningen.
Wordt vervolgd er zijn nog meer ideeën…..

Mei 2017

De komende weken werken we met het thema; Typisch Aalsmeer. En niet wij werken aan dit thema, maar de hele school. De kleuters hebben een vraag gekregen van een gezin. Dit gezin heeft een prijs gewonnen. Ze mogen een weekje naar Aalsmeer. Ze vragen aan onze kleuters wat er allemaal te doen is in Aalsmeer. Onze kleuters zijn aan het werk gegaan om te laten zien welke leuke, mooie en interessante dingen er te doen zijn hier.

April 2017

1/2b

In groep 1/2b zijn vogelnestjes gemaakt. Op ieder nest ligt nu een ei. Zou er nog iets uitkomen?

April 2017

1/2a

Heerlijk aan het buitenspelen met water en zand

April 2017
Groep 1-2 E ging ook naar de kinderboerderij in Aalsmeer. Eerst gingen wij even lekker spelen, daarna deden we de opdrachten uit de Pauwenkist. Wij vonden de poepdoos erg grappig, daar moest je poep van de dieren vergelijken en bedenken van welk dier het was. Met de grote neuzen kon je wel goed ruiken: schapenwol ruikt niet zo lekker en de ezel liet een scheetje, bah! Met de grote oren kon je prima alle andere kinderen horen, de meeste dieren waren er stil van.
De geitjes klommen overal op en we zagen dat ze gevoerd werden. Je kon je laarzen afvegen op de borstels bij de uitgang. En 1 groepje was wel erg blij dat we voor de regen weer naar school gingen, want zij mochten in de bakfiets!

April 2017

Met het thema ‘alles groeit’ zijn de kinderen druk in de weer met de moestuin in de klas. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor de tuin in de klas. Ook houden de kinderen goed in de gaten of de planten wel groeien, dit doen zij door het opmeten van de planten.

Maart 2017

Groep 1-2 a op bezoek bij Meneer de Pauw
Deze weken werken we over het thema Alles groeit. Daarom zijn we naar kinderboerderij Boerenvreugd geweest. En wat was het daar leuk! We hebben gepicknickt, gespeeld en opdrachten gedaan van Meneer de Pauw. Zo maakten we onze voetsporen in het zand en we stempelden dierensporen. We voelden aan verschillende vachten en bedachten van welk dier dat zou kunnen zijn. En we zetten extra grote oren op zodat we supergoed geluiden konden horen. We zagen ook de echte Meneer de Pauw. Die was druk bezig om indruk te maken op de vrouwtjespauw. Hij maakte zijn verenstaart groot en liet zijn pauwenogen trillen. Maar denk je dat het vrouwtje op hem lette? Niks hoor, zij had het te druk met eten. Ach, die arme Meneer de Pauw!

Maart 2017

Op de laatste vrijdagochtend van maart hadden de kleuters een heerlijke ochtend op de kinderboerderij.
We deden de  excursie “meneer de Pauw”, waarbij we gingen kijken, ruiken, horen, voelen en knuffelen. Daarna hebben we heerlijk gespeeld in de fantastische water en zandbak en in de speeltuin van “Boerenvreugd”

Maart 2017

Lentebloemen tekenen
De kinderen van groep 1-2 E gingen in de tuin van de school op zoek naar lentebloemen. Gewapend met plankje, tekenvel en kleurtjes kozen ze zelf uit welke bloemen ze wilden natekenen. In de klas hadden we het al gehad over bloembollen zoals: tulp, krokus, hyacint en sneeuwklokje. Een aantal bloemen werd herkend en soms werd hun naam erbij geschreven, knap hé! De tekeningen kun je bekijken in de gang.

Maart 2017

Een kunstenaar op bezoek
In groep 1-2a kwam de oma van Siem, oma Jelske op bezoek. Zij had haar gitaar meegebracht. Ze vertelde dat er snaren op een gitaar zitten. Sommige snaren maken een hoog geluid en andere een laag geluid. We luisterden met gesloten ogen naar een geluid; is het hoog of laag? Oma Jelske vertelde ook dat een gitaar een klankkast heeft. Daarna speelde oma Jelske liedjes en zongen we mee. Het was een leuke kring. Bedankt oma Jelske!

Maart 2017

Groep 1/2 d is in kunstsfeer… We kregen bezoek van echte kunstenaars die we interviewden. De moeder van juf Masja kwam vertellen over haar schilderijen en de vader van Justus over zijn instrument. Volgende week komt de opa van Siem, die ook schilder is. Bedankt kunstenaars, we leerden veel!
We kijken en luisteren niet alleen naar kunst, maar gaan  ook zelf aan de slag. Plakken, schilderen, knippen, kleien, maar ook digibordkunst maken en musiceren in de muziekhoek.

Maart 2017

Het is bijna Lente!
Vanmorgen moest de juf nog de autoruiten krabben. Maar vanmiddag was het zulk lekker weer dat we in de zelfgemaakte tent en in de zandbak konden spelen.
Zelfs met sokken en schoenen uit!
Groep 1-2 E

Maart 2017

Groep 1-2D
Op de Jozefschool promoten we het eten van fruit. Daardoor hebben we heel veel kiwistickertjes kunnen sparen.
De spaaractie leverde veel nieuwe “kiwiballen” op. Nu kunnen de kleuters weer goed oefenen met rollen, schoppen, gooien vangen en stuiten.

Maart 2017

De kleuters zijn begonnen met het thema:”Kunst”

Maart 2017

Op dit moment werken de kleuters over het thema Kunst.

Februari 2017

Het was de afgelopen weken een gezellige dierenboel in onze groep. We hadden een dierentuinknuffel meegenomen en zo maakten we een heuse dierentuin in onze bouwhoek. En elk dier had natuurlijk een hok nodig. Dus er werd druk gebouwd en geoefend met rekentaal, zoals voor, achter, tussen, naast, in, uit, enz. Op de lettermuur kwam de letter p, want in het themaboek lazen we over Pim die zijn pet in de dierentuin kwijtraakte. Groep 2 oefende met het leren schrijven van de kikkersprong en met het werken met een plattegrond. Immers, een plattegrond is reuze handig om je weg te vinden in de dierentuin. Natuurlijk werd er ook veel geknutseld. Er werden dierenmaskers, dierenknutsels, mozaïekdieren en dieren van klei gemaakt. In de kanjerkring oefenden we met gevoelens laten zien, vragen stellen, luisteren en antwoord geven. En Miss English leerde ons het grappige aftelliedje liedje ‘5 little monkeys jumping on the bed, one fell off and bounced his head, mama called the doctor en the doctor said: No more monkeys jumping on the bed!’ We vonden het een super leuk thema!

Februari 2017

Groep 1/2 b in actie in de gymzaal. De gymzaal leent zich uitstekend voor de spelletjes van de Kanjertraining. Kringkruipen, ballopen en spiegelbeeld zijn enkele voorbeelden waarmee we de afgelopen tijd mee aan de slag zijn gegaan.

Januari 2017

Hoe vinden jullie onze mutsen? Eerst gingen we tijdens de schrijfles patroontjes tekenen om de fijne motoriek te oefenen. Een andere keer bekeken we hoe een breiwerk eruit zag en gingen we onze muts “breien”. Hiervoor mochten de nieuwe stiften gebruiken, ook goud en zilver. Voor de pompoen bovenop moesten we allemaal stukjes wol knippen en opplakken. Op de foto kun je zien hoe het geworden is.

groetjes van groep 2E