De belevenissen van groep 1/2

Mei 2019

De heks van groep 1-2A vierde een sprookjesverjaardag.

We deden een speurtocht van Klein Duimpje en moesten de schat opgraven. We versierden het snoephuisje van Hans en Grietje en mochten het ook opeten. We hebben met ballonnen in de speelzaal gespeeld en nog veel meer. Omdat het lekker mooi weer was konden we veel buiten doen. De moeders en oma kwamen ons helpen. De juf kreeg van ons mooie voorleesboeken en een schort wat wij zelf hadden versierd. Dat kan de juf goed gebruiken als ze toverdrank gaat maken in de heksenketel. ’s Middags gingen we nog even lekker in de zandbak spelen en een sprookjesfilm bekijken.
Het was een gezellige dag.

Mei 2019

Ja, ja het is ons allemaal gelukt om ons tandenpoetsdiploma te halen.
We kregen van de juffen allemaal een tandenborstel en met twee kinderen tegelijk gingen we samen met de juf onze tanden en kiezen poetsen.
Het was best lastig, maar met een beetje hulp en aanwijzingen konden we ook de achterkant van onze tanden en kiezen poetsen.
De juffen waren heel trots op ons.

April 2019

Wat hebben we weer een plezier gehad afgelopen woensdag toen wij (juf Claudia en juf Dominique) onze verjaardag aan het vieren waren! Bedankt lieve kinderen en ouders uit groep 1/2c! Bekijk alle foto’s in ons fotoalbum.

April 2019

De dierenverzorgster legde ons uit dat de dieren kunnen schrikken als we hard gaan rennen of gillen. En als de dieren bang zijn kunnen ze je krabben of bijten. Dat wilden wij natuurlijk niet. Ook moesten we goed op ons eten en drinken letten, want de geitjes pakken het zo uit je hand.
Meneer de Pauw had allemaal opdrachten klaar gezet, zoals poep bekijken en ruiken. Aan vachtjes voelen en met grote oren luisteren naar geluiden. De geitjes waren helemaal niet bang en de konijnen mochten we ook aaien. Daarna was het tijd voor water drinken en de ouders kregen koffie of thee. Op het eind mochten we spelen in de zandbak of speelplaats.
De ouders brachten ons in de auto weer veilig terug naar school.

Maart 2019

Lentewandeling

Groep 1/2a heeft een lentewandeling gemaakt.

We hebben rond de school gezocht naar allerlei dingen die met de lente te maken hebben.

Het was een leerzame wandeling!

Maart 2019

Verhaaltje breien

In groep 1/2a werken wij met het boek Rupsje Nooitgenoeg.
Het gaat over een kleine hongerige rups die heel veel gaat eten om vervolgens in een cocon te gaan. Twee weken later is de rups veranderd in een wonderschone vlinder!

De kinderen van 1/2a kunnen dit verhaal al heel goed navertellen. Ze deden dit met behulp van een bolletje wol, steeds vertelde iemand een stukje en dan gooide hij of zij het bolletje wol verder. Zo kregen we uiteindelijk een heel mooi web!

Maart 2019

Afgelopen weken hebben wij hard gewerkt aan het thema ‘mindset’. Hierbij hebben wij geleerd dat je kan denken zoals ‘fixie’ of als ‘growie’. Het grootste verschil tussen de twee is dat ‘growie’ blijft proberen beter te worden in een vaardigheid, waar ‘fixie’ vaak denkt dat hij iets niet kan omdat het hem niet in één keer lukt. Om het eigenaarschap van het leren te vergroten is aan de kinderen gevraagd wat zij graag wilde leren. Vanuit deze antwoorden heeft 1/2c de klas en de lessen ingericht.

Maart 2019

Les media wijsheid voor groep 1/2 C

Juf Carolien van de bibliotheek Aalsmeer kwam een prentenboek voorlezen Bruno heeft wel 100 vrienden. Een beer Bruno vindt een mobiele telefoon en zit er de hele tijd op te spelen. Hij heeft wel meer dan 100 vrienden, maar geen tijd meer voor zijn echte vrienden. Dan is de telefoon leeg en is beer verdrietig en zijn echte vrienden troosten hem. Hij heeft ze gemist!
Daarna maakten de kinderen een vriendenboek bladzijde over het verhaal en mobieltjes. Wat kun je doen op een mobiele telefoon? Zit er een code op en waarom? Vraag eerst of je op een mobiele telefoon mag van papa, mamma of broer of zus. En we keken een filmpje over het prentenboek.

December 2018

De donkere dagen voor Kerst in groep 1-2A ‘S Morgens als het nog donker is gaan wij gezellig bij de open haard zitten en luisteren we naar kerstliedjes. Ook mogen we een kerstboek pakken en gaan “lezen”. Als wij een mooi boek hebben ontdekt gaat de juf het prentenboek voorlezen. Na afloop bedenken we een wens voor de hele klas en mag iemand de kaars uitblazen.

November 2018

In groep 1/2e hadden we weer een super leuke, gezellige en leerzame ochtend op de pietenschool. Met de hulp van enkele pietenouders hebben we een pepernoten bingo gedaan, Americo geknutseld, Sinterklaas dobbelspel en Sint en piet bordspel gedaan. In de gymzaal mochten we op de daken klimmen en cadeaus door de schoorsteen gooien. We hebben goed ons best gedaan en zijn klaar om echte pieten te zijn.

November 2018

Groep 1/2 ging naar de bibliotheek in Aalsmeer. We hebben geluisterd naar een prentenboek over de herfst. We hebben ook spelletjes gedaan die met het boek te maken hadden. Het was erg leuk en leerzaam.

November 2018

De kleuters op de jozefschool hebben een kabouterpad gelopen in de groene omgeving van de Jozefschool en de kerk aan de Stommeerweg.  Onder begeleiding van ouders hebben ze van alles ontdekt. Zo was er kabouterjam, gemaakt door de kabouters zelf met bosvruchten. Ook konden ze vliegen met veren van verschillende vrienden van de kabouters rondom de zandbak. Wat voel je dan als je flink wappert met de veren? Tellen en letters maken met dennenappels belangrijk voor de kabouters en leuk voor ons! Door de kou waren er weinig slakken, maar we hebben er wel een kunnen bewonderen( en een beetje natgemaakt met een plantenspuit, wat gebeurt er dan, gaat hij graag lopen in de regen?) De voeldoos, raadt wat er aan herfstspullen inzit, en we hebben ook geluisterd naar regen op een paraplu. Er waren erg veel helicoptertjes, zaadjes om mee te gooien. Kortom, het was een heerlijke herfstdag, vol ervaringen met ‘hoofd, hart en hand.’

Oktober 2018

De kinderen van groep 1/2 C werkten aan het thema Nieuw schooljaar van de nieuwe kleutermethode Kleuterplein. Er was een schoolhoek waar de kinderen juf en meester speelden met een zelfgemaakt computer op hun bureau. De Kanjertraining ging weer beginnen. De kinderen knutselende potloden en maakten scholen van hout. Ze liepen rond in de school en leerden over de naam van de school en ons logo. Ook zagen ze directeur Antoine in zijn kantoor aan het werk. Ze oefenden hoe alles in het lokaal heet in het Engels; chair, table, pencil en paper, etc. Ook werd er geleerd om samen te werken.