Groep 1/2

September 2022

Alle kleutergroepen en leerkrachten konden een dansles volgen, georganiseerd door Cultuureducatie Amstelland.

De dansdocent nam de kinderen mee “in de tuin”. De kinderen bewogen over een smal tuinpadje, maakten beweging met of bij de gieter en “zaagden, oogstten, zaaiden, plukten” op muziek.

April 2022

Alle kleutergroepen mochten weer in de bibliotheek zelf op bezoek. Juf Corrie van de bieb las weer mooi voor met de bladzijden van het prentenboek op het digibord! 

Deze keer het verhaal van Billie en Toto, twee stoute bokjes die een mobiel vonden, maar hem niet teruggaven. Na het verhaal gingen de kinderen spelen dat ze een selfie gingen maken en dansen. Ze tekenden een selfie van zichzelf in een telefoon op een werkblad. Zo leren de kinderen al jong over mediawijsheid.

Maart 2022

Voorjaar! En wat een heerlijk lenteweer. Dat gaat prima samen met het thema Lente waar we nu over leren, spelen en werken. We zijn op excursie gegaan naar de boerderij. Boer Albert in De Kwakel heette ons hartelijk welkom. We hebben allerlei opdrachten gedaan en konden van alles op de boerderij ontdekken en beleven. We zagen koeien, kalfjes, kippen, paarden, wormen, een tractor en nog veel meer. We hebben kaas, yoghurt, vla, melk en karnemelk geproefd en allerlei geurtjes geroken. Het was superleuk!

Februari 2022

Alle kleutergroepen mochten weer in de bibliotheek zelf op bezoek. Juf Corrie van de bieb las weer mooi voor met de bladzijden van het prentenboek op het digibord! 

Deze keer het verhaal van Billie en Toto, twee stoute bokjes die een mobiel vonden, maar hem niet teruggaven. Na het verhaal gingen de kinderen spelen dat ze een selfie gingen maken en dansen. Ze tekenden een selfie van zichzelf in een telefoon op een werkblad. Zo leren de kinderen al jong over mediawijsheid.

December 2021

Groep 1/2e heeft het druk gehad in december. We leerden de letter K, we borduurden kerstkaarten. Gelukkig kwam groep 8 ons helpen!

Ook maakten we een mooie fotoreportage van de herders die op zoek waren naar de stal van kindje jezus.

December 2021

De Pietjes van groep 1/2 d hebben allemaal hun Pietendiploma gehaald vandaag. Gymjuf Simone en juf Claudia waren heel trots. Als beloning kregen de kinderen een heerlijke chocomelk met pepernootjes.

November 2021

Vorige week vond in de culturele week het Vertelproject plaats. Rudolf Roos gaf voorstellingen aan elke groep. Bij de kleuters luisterden ademloos naar het verhaal van De wolf die bij de geitjes aan de deur klopte.

Oktober 2021

Groep 1/2 heeft rond de school de herfst beleefd! Het was een mooi leerzaam moment. Bedankt voor alle hulpouders!

September 2021

Bij alle kleutergroepen kwam juf Corrie van de bibliotheek op bezoek. Zij las het spannende boek Diepzeedokter Diederik voor. Diederik hielp alle zeedieren en de zeedieren hielpen de dokter toen zijn Duikboot stuk ging. Daarna mochten de kinderen het verhaal naspelen.

September 2021

De kinderen van groep 1/2E hebben heel hard gewerkt aan het thema winkel. We hadden een echte supermarkt, waar alle spullen netjes gesorteerd stonden. Zo kon iedereen goed boodschappen doen. Ook knutselde we winkelwagens en boodschappentassen. We zijn aan het meten geweest met schoenen en sokken.

We hebben veel geleerd en fijn gespeeld.

September 2021

Groep 1/2E sluit de week af met een heerlijk kopje thee!

Augustus 2021

Groep 1/2E is weer heerlijk begonnen aan een nieuw schooljaar. Wat zijn de kinderen hard en fijn aan het werk! Een goed jaar allemaal!

April 2021

Een beestenboel in groep 1-2 a!

Wat hoor ik toch, wat hoor ik toch, wat is dat voor een beest? Een hond, een eenhoorn, een vis, een beer en nog veel meer. In groep 1-2 a werd gespeeld, gewerkt, gezongen en geleerd over dieren. Welke dieren zijn er? Leven ze in een warm of koud gebied? Wat eten ze? Hoe kun je ze vinden in een dierentuin? Kijk en geniet mee!

April 2021

Beestenbende op school!

Ja, je leest het goed. Het is beestenbende in groep 1-2 op school! Er wordt gespeeld en gewerkt over dieren. Wilde dieren, huisdieren, boerderijdieren, bosdieren, enz. En… we hebben dieren op bezoek! Kleine kuikentjes en visjes van de pad.

Hoe leuk is dat!

November 2020

De kinderen van groep 2a blijven lekker droog onder de paraplu. Wij kennen ook het Engelse woord: umbrella

Maart 2020

Opening bijenhotel
In de zintuigenberm van onze school is een bijenhotel opgehangen. Vandaag was de officiële opening in het bijzijn van groep 1-2 e. Het bijenhotel is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met wilde bijen en hoe ze leven. Het hotel biedt schuil- en nestgelegenheid en overwinteringsmogelijkheden. De wilde bij wordt met uitsterven bedreigd, terwijl ze belangrijk zijn voor bijvoorbeeld de groei van appels en peren en ander fruit. Het bijenhotel kan aan de zijkant open. Je ziet dan de doorzichtige buisjes waarin de bijen hun eitjes kunnen leggen. Het bijenhotel is geschonken door de provincie Noord-Holland en is gerealiseerd door Stichting Bijenvrienden. We zijn er blij mee!

Maart 2020

Afgelopen donderdag zijn er drie groepen 1/2 naar de bieb geweest. De kinderen hebben naar het verhaal van Diepzeedokter Diederik geluisterd en daarna mochten ze het naspelen. Ook hebben ze lekker gesnuffeld in de boekenbakken.

Februari 2020

Groep 1/2 C werkten enkele weken aan het thema Museum. Behalve het museum Oude Raadhuis bezoeken, maakten de kinderen ook zelf veel kunst. Tekenen van een zelfportret net als Rembrandt, samen een bekend schilderij naschilderen, schilderen als Kandinsky, beeld maken van ijzerdraad en klei en een Mondriaan namaken op papier met vormen. Dit alles werd onder andere tentoongesteld in de museumhoek in de klas. Ook werden er letter beelden gemaakt met hun eigen lijf.

Februari 2020

Groep 1/2 A heeft vandaag de letterwiel afgesloten met het bakken van letterkoekjes.

Januari 2020

Vandaag zijn de kleutergroepen naar het Oude Raadhuis geweest om de expositie “Aan tafel” te bezoeken. Heleen van Haaften van het KCA vertelde de kinderen over hoe men vroeger at aan gedekte tafels, met linnen servetten, juskommen, eierdopjes en botervloten. We werken deze weken over thema “Museum”, dus de excursie sprak erg aan!