Groep 1/2

Maart 2020

Opening bijenhotel
In de zintuigenberm van onze school is een bijenhotel opgehangen. Vandaag was de officiële opening in het bijzijn van groep 1-2 e. Het bijenhotel is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met wilde bijen en hoe ze leven. Het hotel biedt schuil- en nestgelegenheid en overwinteringsmogelijkheden. De wilde bij wordt met uitsterven bedreigd, terwijl ze belangrijk zijn voor bijvoorbeeld de groei van appels en peren en ander fruit. Het bijenhotel kan aan de zijkant open. Je ziet dan de doorzichtige buisjes waarin de bijen hun eitjes kunnen leggen. Het bijenhotel is geschonken door de provincie Noord-Holland en is gerealiseerd door Stichting Bijenvrienden. We zijn er blij mee!

Maart 2020

Afgelopen donderdag zijn er drie groepen 1/2 naar de bieb geweest. De kinderen hebben naar het verhaal van Diepzeedokter Diederik geluisterd en daarna mochten ze het naspelen. Ook hebben ze lekker gesnuffeld in de boekenbakken.

Februari 2020

Groep 1/2 C werkten enkele weken aan het thema Museum. Behalve het museum Oude Raadhuis bezoeken, maakten de kinderen ook zelf veel kunst. Tekenen van een zelfportret net als Rembrandt, samen een bekend schilderij naschilderen, schilderen als Kandinsky, beeld maken van ijzerdraad en klei en een Mondriaan namaken op papier met vormen. Dit alles werd onder andere tentoongesteld in de museumhoek in de klas. Ook werden er letter beelden gemaakt met hun eigen lijf.

Februari 2020

Groep 1/2 A heeft vandaag de letterwiel afgesloten met het bakken van letterkoekjes.

Januari 2020

Vandaag zijn de kleutergroepen naar het Oude Raadhuis geweest om de expositie “Aan tafel” te bezoeken. Heleen van Haaften van het KCA vertelde de kinderen over hoe men vroeger at aan gedekte tafels, met linnen servetten, juskommen, eierdopjes en botervloten. We werken deze weken over thema “Museum”, dus de excursie sprak erg aan!