Culturele vorming

De culturele dag

Meestal hebben we, rond de verjaardag van meester Antoine, een culturele dag. Soms wordt er de hele dag geoefend, soms is het programma rustiger.

In november 2015 is er 2 weken lang een verteller op school geweest. Rudolf Roos heeft zelf vertellingen voor alle groepen én de leerkrachten gedaan. Verder zijn er workshops geweest voor de groepen 5 t/m 8. Hij heeft zelf een mooi artikel hiervan op zijn eigen website staan. Dit artikel vindt u hier.

Op 12 november 2014 zijn we met de hele school naar de bios geweest in het Crown Theater.

Schooljaar 2013-2014 werd, traditiegetrouw, weer een groot evenement georganiseerd. Op dinsdag en op donderdag stond de school in het teken van het circus. Theaterbureau Spring heeft met de kinderen diverse acts en dansen ingestudeerd.

Elke groep had zijn eigen taak in het Jozefcircus; o.a. clowns, acrobaten en olifanten. Aan het einde van de dag kwamen we in de grote gymzaal bij elkaar en mochten de ouders komen kijken naar de voorstelling. Met veel plezier is er een prachtige show in de piste uitgevoerd. Het waren weer zeer geslaagde dagen!

Culturele dagen 2013 - 01
SONY DSC

Schooljaar 2012 – 2013 is de speelzaal in de week van 12 november getransformeerd in een bioscoop. Alle groepen gingen die week, gewapend met een kaartje, naar de bioscoop.

De groepen 1 – 2 – 3 keken naar ‘Buurman en Buurman’.Groep 4 en 5 naar ‘Alvin & the Chipmunks 2’ en voor de oudste leerlingen was er de film ‘Het regent gehaktballen’.

In het schooljaar 2011 – 2012 hebben we een audio-visuele activiteit gedaan. Er kwamen 2 ‘prinsessen’, met een kikker, naar onze school. Zij hebben in 1 week tijd alle groepen, m.u.v. groep 7, die op werkweek was, een les gegeven. Het begon met een verhaal over een kikker, de held van het verhaal. Daarna gingen de kinderen in de eigen klas aan de gang. De jongere leerlingen werkten met live-animatie en de oudere leerlingen met stop-motion.

In het schooljaar 2010 – 2011 was er een voorstelling van een poppentheater. Voor de groepen 1 t/m 4 werd het sprookje ‘Repelsteeltje’ opgevoerd op donderdag 11 november. De groepen 5 t/m 8 werden een dag later getrakteerd op het verhaal van ‘Keizer en de Nachtegaal’.

Wat zou er voor volgend schooljaar weer bedacht worden…?

 

Culturele organisaties in Aalsmeer;

Culturele dagen 2013 - 02
Jozefschool