De belevenissen van groep 7

Mei 2017

Er wordt heel hard gewerkt tijdens de themaweken Typisch Aalsmeer

 

Mei 2017

Prachtig fietsweer, een perfecte gids die alles over WO 2 en ’t fort wist te vertellen. De kinderen waren geboeid van begin tot eind en zijn een stuk wijzer geworden over de reden van de bouw van ’t Fort, de functie vroeger en de functie nu.

April 2017

Voor de vakantie hebben de kinderen van groep 7 het verkeersexamen gehad.

De kinderen vonden het best een beetje spannend. Zeker, omdat het examen dit jaar niet in Aalsmeer, maar in Kudelstaart was!

Gelukkig hebben alle kinderen het examen gehaald.
Goed gedaan groep 7!

April 2017 

Op 16 april zijn beide groepen 7 naar het Tropenmuseum geweest.
Er werden koekjes gebakken, mozaïeken gemaakt, etalages ingericht, namen geschreven (in het Arabisch) en aan het einde hebben we met zijn allen een mannequin-challenge gedaan.
Wij hebben een hele leuke middag gehad!

Februari 2017

November 2016

De kinderen van de groepen 7 hebben zowel een theoretische als praktische les gekregen over sporten met een beperking. Ze waren onder de indruk en hebben genoten van het basketballen in de rolstoel.
Om het sporten voor gehandicapten te ondersteunen hebben de kinderen flessen opgehaald, ingeleverd en het geld geschonken aan dit fonds.

Oktober 2016

De verslagen van een onvergetelijke werkweek 2016:

Het verslag van maandag 3 oktober leest u hier.

Het verslag van dinsdag 4 oktober leest u hier.

Het verslag van woensdag 5 oktober leest u hier.

Het verslag van donderdag 6 oktober leest u hier.

Juli 2016

Vol enthousiasme, hebben de kinderen uit groep 7a, 8 uur gewerkt aan hun zelf bedachte project. En dit zijn de eindresultaten. De leerlingen en de juffen zijn trots. Jullie toch ook?

Juli 2016

Westeinder Waterdag

We begonnen de dag op school. Vanaf daar liepen we naar het surfeiland. Toen we daar waren aangekomen moesten we even wachten. Dat was niet lang want al gauw begon er iemand te praten. Er werden partypoppers afgeschoten in de kleuren van Aalsmeerse vlag. Dat was een mooi gezicht. Toen begon iedereen met de onderdelen bijna iedereen had lol. De boten bouwers hadden een begin gemaakt aan hun boot. 7a begon met zeilen en kanoën. Het bootje bouwen had een goede start. Maar op een moment waren we een onderdeel kwijt de klapmuts. Dat is een driehoek  die bij de punt van de boot zit. We hebben ons rot gezocht. Hij bleek gewoon in het busje te zitten. Na de lunch hadden we een rondvaart maar veel kinderen zagen er tegen op want het was koud en regenachtig. De meeste kinderen kleden zich extra warm aan. Sommige deden zelfs thermo ondergoed aan. Het stopte net met regenen toen we in de rondvaart boot stapte. We gingen met de boot door veel slootjes en er werd veel verteld. Er werden ook vragen gesteld waaronder: wat voor soort bloemen zijn dit. Er waren plantages met planten. Dat waren seringen. Er werd een slimme vraag gesteld. Wat is de bijzonderste bloem in Aalsmeer? Het antwoord was paardenbloemen maar dat is natuurlijk een grapje. De rondvaart was veel leuker dan verwacht. We hadden geluk want toen we met de rondvaart begonnen was het net gestopt  met regenen. Maar toen we bijna terug waren ging het keihard regenen. De rondvaart eindigde bij de zeilschool. Vanaf daar liepen we naar het surfeiland. Toen hadden we noch een uurtje om nog wat te doen, het bootje was al bijna af. 7a ging alleen noch Beach sporten doen. Tenslotte van de prijs uitreiking van het bootje bouwen. En de zuidooster had gewonnen. Helaas hebben wij niet gewonnen maar het gaat om de lol toch.

Geschreven door: Famke Westeinder gr7a

———–

Westeinder waterweek

Donderdag 30 -6 was er Westeinder waterdag voor kinderen.

Je had er heel veel te doen : zeilen met delta lloyd. Je moest boeien heen varen. Zeilschool Aalsmeer hielp mee met het varen en sturen. Je kon er ook kanoën lekker varen en pedellen lekker snel gaan dat was ook erg leuk.

Net na de lunch gingen we met de rondvaartboot van Aalsmeer de grote pool op. Er werd van alles uitgelegd door Theo (Theo is de gids). hij stelde vragen die wij moesten beantwoorden. Bijvoorbeeld wat die planten waren (dat waren seringen Ben wist Dat). we varen veder toen moesten we een vraag beantwoorden hoe het eiland hete en wie de eigenaar was.

Veder op leegte Theo uit dat er een stort eiland was het leek op klei maar het was veen samen met zandt . Er moesten ook kinderen een bootje bouwen dat waren : Kai, Anne, Famke, Keo, Lisa, Melina , Mirte, Bart, Silvan en Casper.

Deze kinderen moesten een bootje van hout bouwen met behulp van scheeps bouw de Vries. toen hun bootje klaar was mochten ze hem versieren met spullen die ze van thuis hadden mee genomen. toen ze klaar waren met het versieren gingen ze varen met hun boot. Eerst was de boot lek toen werd dat nog snel gekit maar toen was het nog een keer lek. we trokken de boot aan de kant om hem leeg te maken. toen gingen ze nog een keer maar Keo  zat te veer achter in dus die boot ging helemaal om hoog de punt. dus gingen we nog een keer aan de kant de boot leeg halen en toen gingen we nog een keer maar toen ging het wel goed in de boot kwam maar een klein beetje water in. toen lukte het dus wel ze kwamen weer veilig aan. Toen was de prijsuitreiking maar we werden niet eerste de zuidooster heeft gewonden. [Symbool]

Deze tekst is geschreven door : Joost burgers 7A