De belevenissen van groep 4

November 2017

Groep 4b heeft een groepswerk gemaakt. Iedereen kreeg een stukje van de poster. Je moest goed afspreken wat je welke kleur ging maken. Dat was nog best lastig. Maar het eindresultaat mag er zijn! We hebben veel plezier gehad.

November 2017

Hee, daar liggen kinderen op de grond bij groep vier! Wat doen ze daar?

Wij doen aan ‘Lekker Sinterklaas Lezen’.
Met een maatje zoek je een plekje in de klas of op de gang en daar lees je voor elkaar voor uit een Sinterklaasboek. Zo is lezen wel heel erg leuk! Doen we het morgen weer, juf?

November 2017

Hoe wordt een les over paddenstoelen leuk? Door ze ook echt in handen te hebben en er zelf soep van te maken! Champignons, oesterzwammen en Shitake! De kinderen vonden het bijna allemaal super lekker!

Oktober 2017

Dinsdag 31 oktober liep groep 4 het egelpad. In kleine groepjes moesten ze de pijlen volgen en opdrachten uitvoeren die bij de egels stonden beschreven. Later in de klas werden deze met elkaar besproken.

September 2017

Monsters van Jeroen Bosch.

De kinderen hebben gekeken naar de monsters die Jeroen Bosch heeft geschilderd. We gingen dit jaar voor het eerst met houtskool werken. Om te ervaren wat je precies met houtskool kunt doen en hoe je verschillende kleuren kunt maken, werd er geëxperimenteerd op een oefenblaadje.

Na het oefenen kregen ze een groot blad waarop willekeurige, sierlijke lijnen getrokken moesten worden. Dat was best eng, want je kon helemaal niet zien wat je aan het maken was. Daar was behoorlijk wat fantasie bij nodig, maar toen vond je vanzelf het ‘monster’ in je tekening.

De resultaten waren dan ook zeer fantasievol. Hiernaast de resultaten van Ilse, Lois, Fabian en Do.

September 2017

Wat kan Taal toch leuk zijn! De kinderen spelen een eigengemaakt spel met daarin nieuwe moeilijke woorden!

September 2017

N.a.v. Prinsjesdag hebben de kinderen van melkpakken een troon gemaakt! Deze prachtige zetels zijn bekleed met lapjes!

September 2017

Eerste creatieve opdracht :

een ” dagmerrie” !

De kinderen hebben heel goed gekeken maar de huid van een hagedis of een leguaan! Daarna geprobeerd dit te imiteren op een menselijk gezicht! Zo griezelig midden op de dag!!!

Juli 2017

Bij taal was de eindopdracht van het blok: Bedenk een zin voor op je t-shirt die goed bij je past. De kinderen hebben genoten van deze opdracht en waren allemaal trots op het eindresultaat. Veel kinderen geven aan goed te zijn in sport. Lauren had op haar shirt geschreven: ik hou van dierendag, omdat ze zo van dieren houdt. Maarten koos voor “ik kan helpen” , jouw hulp zullen we volgend schooljaar zeker missen! En let op het t-shirt van Maud op de achterkant: dance, dance, dance… Als afsluiting hebben ze  nog allemaal een modeshow in de klas gelopen. U kunt alle foto’s bekijken door te klikken op deze link.

Mei 2017

Team Jozefschool 3 heeft de tweede plaats behaald tijdens het minivoetbal. Goed gedaan hoor. Gefeliciteerd.

Mei 2017

In groep 4 is er de afgelopen week hard gewerkt aan het thema Aalsmeer.
We hebben vooral gekeken naar typisch Aalsmeerse beroepen. We zijn naar de markt, de molen en de palingrokerij geweest.
Groep 4A is naar de bloemenveiling en de bakker geweest. Groep 4B naar een kweker en de wijkagent heeft een bezoekje gebracht aan de klas.
Tussendoor hebben de kinderen in groepjes heel hard gewerkt aan het eindresultaat. Namelijk een markt. We hebben van alles geleerd over verkopen, plannen maken,
geld rekenen, klokkijken, reclame maken, verkooptechnieken. Alle kinderen zijn ondernemers in de dop.
Woensdag 24 mei was het dan eindelijk zover. De marktmeesters hebben de markt officieel geopend en daarna mochten alle ouders, opa’s, oma’s enz. langskomen om de producenten te kopen.
De opbrengst gaat naar Kika. Het geld wordt volgende week geteld (weer een ‘onopvallende’ rekenles).
Wat was het een fantastische week, met een nog mooiere afsluiting!

Mei 2017

Via deze link kunt u een filmpje bekijken van de markt aan het einde van de themaweek.

Mei 2017

Vandaag was het de grote dag. De markt van groep 4 ging om 11.145 uur open. Er komt vast nog een verhaal over hoe het was met allerlei foto’s. Hiernaast ziet u de marktkramen van groep 4A vlak voor de markt open ging.

Mei 2017

Bij groep 4B is de wijkagent langs geweest.
Rayan, Binq, Casper, Daan en Tom hebben de rol van politieagent op zich genomen tijdens de markt. Ze controleerden de veiligheid en keken of iedereen zich aan de regels hield.
Voor 50 cent mocht je een keer in de cel zitten en voor nog een keer 50 cent werd je daarna ook weer bevrijd (Allemaal voor het goede doel). De wijkagent is in de klas geweest om te vertellen over zijn beroep. En gelukkig kunnen we in de toekomst ook nog veilig over straat want de helft van de klas wil nu politieagent worden.

Mei 2017

Groep 4 is hard bezig met het bedenken van een eigen marktkraam.
Alle groepjes hebben een ondernemingsplan geschreven en nagedacht over verkooptechnieken. De leerboeken blijven in de laatjes, wat een feest! Leren we dan niets? Echt wel! We moeten goed samenwerken en prijslijsten maken. Vandaag zijn we bezig geweest met de openingstijden van de kraam. Wanneer is de kraam open? Hoe geef je dat aan? Sommige groepjes hebben ook horloges gemaakt voor de werknemers van de kraam. Je moet toch weten wanneer iedereen pauze heeft. Oeps, nu zijn we toch opeens aan het rekenen…

Mei 2017

Groep 4a is naar de bakkerij geweest.

Mei 2017

Woensdagochtend zijn we met groep 4a naar de bloemenveiling geweest, op bezoek bij het bedrijf van de opa van een leerling uit de klas. De kinderen mochten zelf een eigen boeket samenstellen, inpakken en afsnijden. Ook hebben ze geoefend om bloemen in te kopen via de veilingklok op de computer. Daarna hebben we op school nog allemaal spelletjes gespeeld, met dank aan drie stagiaires die deze ochtend voor ons georganiseerd hadden. Het was weer een topdag!

Mei 2017

Groep 4b is vandaag naar een echte kwekerij geweest. We mochten op bezoek bij de oom van Jens. In de kwekerij worden snijhortensia’s gekweekt. We hebben gezien hoe klein de plantjes in het begin zijn, maar ook hoe groot de bloemen kunnen worden. Bijna waren we verdwaald geraakt in de paden, maar gelukkig hebben we de weg terug gevonden. We hebben heel veel vragen gesteld aan de kweker en we mochten zelfs rennen in de kas!

Mei 2017

In her kader van de themaweek ” typisch” Aalsmeer zijn de kinderen van groep 4 op bezoek geweest bij de palingvisser Theo Rekelhof.  Juist ook omdat groep 4 zich specifiek bezig gaat houden met beroepen uit Aalsmeer ! Theo vangt en rookt de palingen zelf en vertelde de kinderen over het ontstaan van de Westeindenderplas en over de hele cyclus van de paling. De kinderen mochten een wolhandkrab vasthouden, een paling en een meerval aaien en zelfs vers gerookte paling proeven. Het was een geweldige ochtend!!

Mei 2017

Juf Iida komt 1x in de twee weken anderhalf uur in de klas voor de lessen beeldende vorming. Deze keer hebben we potjes gekleid. Eerst een duimpotje en dan de slangetjes. Na het glad wrijven kon het dan versierd worden.

Het is leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast zijn dat ze het geen probleem vinden om hun handen vies te maken. Volgende week ‘gewoon’ les van de juf en over 2 weken komt juf Iida weer… Wat zouden we dan gaan doen?

April 2017

Geïnspireerd door Vincent van Gogh hebben de kinderen van groep 4B de appelboom geportretteerd! Een fijne lente les met juf Iida!

Maart 2017

Groepen 4 op bezoek bij de bibliotheek in Aalsmeer! Thema was: dat zoeken we op! Hoe ga je om met informatieve boeken!

Maart 2017

Groep 4B krijgt natuurles over het herkennen van knoppen aan bomen!

Maart 2017

In klas 4b wordt heel wat gekakeld. Maar vandaag waren het niet alleen de kinderen die kakelden. Wat was er aan de hand? Melissa had twee kippen mee naar school genomen. Dat was leuk! Melissa wilde graag vertellen in de klas over de kippen van haar oma. De kinderen mochten vragen stellen aan Melissa over de kippen. Daarna hebben de kinderen een liedje over kippen gezongen. De kippen vonden het best spannend, maar waren ook nieuwsgierig.

Februari 2017

Eén keer in de twee weken krijgen de kinderen muziekles van juf Trix. De andere week geeft de eigen leerkracht de les.

Op dit filmpje ziet u hoe de kinderen elkaar spiegelen op muziek. Als de muziek stopt moeten ze wisselen en spiegelt de ander.

Op dit filmpje ziet u hoe er, met gebruik van bordnotatie, een ritme geklapt wordt. Lang – lang – kort enz. Knap hè?

Januari 2017

Groep 4 is na de vakantie alweer flink aan het tekenen en knutselen geweest. Hier ziet u een impressie van de kunstwerken van groep 4B.

Spookjes bestaan nog. Ze zijn aan het spelen. Dit is getekend met houtskool en kneedgum.

Ze hebben met hout voertuigen gemaakt. Ze waren zo mooi dat we wel een prachtige tentoonstelling moesten maken.

Ook onze draken willen wij u niet onthouden. De kinderen hebben eerst gehoord over de jonge Leonardo da Vinci, die een heel mooi schild heeft gemaakt, toen hij nog jong was. Om zijn draken te ontwerpen keek hij naar insecten en amfibieën. Dat hebben wij dus ook gedaan. Zie het creatieve resultaat van klei en goud- of zilververf. Wordt u al bang?

November 2016

Een aantal leerlingen uit de groepen 4 werken met meester Thomas aan een project over Spinnen. Ze doen dit met behulp van opdrachten uit Acadin. Ze hebben Spinnen getekend, spinnen gevangen en gekeken hoe een spin zijn web maakt. Toen ze bijna alles over spinnen wisten mochten ze samen met meester Thomas een presentatie maken om in de klas te vertellen wat ze allemaal te weten waren gekomen over spinnen.

November 2016

Wij zijn klaar voor Sint Maarten!

November 2016

De groepen 4 zijn na de herfstvakantie gestart met de boekbesprekingen. Spannend hoor! Gelukkig deed de juf het eerst een keer voor, daarna moeten ze het zelf gaan doen. Binq heeft de allereerste boekbespreking in groep 4b gegeven. Het ging super goed!

November 2016

Groep 4 loopt jaarlijks het egelpad. Rondom de school staan grote bloempotten met bijbehorende opdrachten.

Hoe loopt een egel? Kan een egel zwemmen? Wie zijn de vijanden van de egel? De kinderen kunnen u er veel over vertellen.

Hier vindt u de foto’s van de excursie.

November 2016

Groep 4b heeft het er maar druk mee…

De kinderen maakten houtskool tekeningen n.a.v schilderijen van Jeroen Bosch.

Ze kregen een les over paddenstoelen. En hebben daarna paddenstoelensoep gemaakt! Dat was smullen!

Oktober 2016

Monsters van Jheronimus Bosch

Citaten van de kinderen:

Vandaag hebben we monsters gemaakt met houtskool. Het was super leuk.

We hebben plaatjes van monsters gezien en die monsters zijn heel gek.

Vandaag maken we monsters en die zijn wel heel griezelig, maar ze zijn wel heel leuk.