Actuele Informatie


dec

13

2017
Staken

Staken

Afgelopen dinsdag heeft een groot aantal leerkrachten gestaakt. Het merendeel van de stakende leerkrachten heeft een bijeenkomst van het CNV bezocht, zoals hier bij Pathé Arena. Daar werd de indrukwekkende film ‘Wonder’ vertoond. Vooraf gegaan door een motiverende introductie van de bond over het belang van de staking. Na de film was er genoeg gespreksstof om over na te praten.


dec

07

2017
12 december landelijke staking

12 december landelijke staking

In de Jozefflits van december informeerden we u over een mogelijk landelijke staking in het
primair onderwijs. Zoals verwacht hebben de vakbonden de staking uitgeroepen.
De Jozefschool doet mee aan de staking.
Dat betekent dat dinsdag 12 december de school gesloten is voor de kinderen.
Wij begrijpen dat een dag staken voor u als ouder wellicht ongemakken kan opleveren. Deze
acties zijn ook zeker niet bedoeld om u als ouders in een lastig parket te brengen. Het gaat
ons echt om de toekomst van uw kinderen en onze leerlingen. Het is nu of nooit, nu moeten
we doorpakken! Wij hopen dan ook op uw steun te kunnen (blijven) rekenen.
Met eventuele vragen en/of reacties kunt u terecht bij de directie via info@jozefschool.net


dec

05

2017
Welkom op de Jozefschool, Sinterklaas!

Welkom op de Jozefschool, Sinterklaas!

5 december was het weer een heel speciale dag. Sinterklaas bracht een bezoek aan de Jozefschool. Rond 8.45 verzamelden alle leerlingen van onze school zich aan de waterkant op het Stokkeland. Onder luid gezang van alle bekende sinterklaasliedjes kwam de Sint met zijn Pieten aanvaren. Sinterklaas werd toegesproken door onze directeur Antoine en ontving  een cadeautje omdat hij onze school al voor de twintigste keer bezoekt. Daarna liep de hele stoet naar school achter Sinterklaas aan waar de rest van het feestelijke programma plaats vond. De bovenbouwleerlingen vermaakten zich met surprises en Sint kwam met zijn Pieten hun groepen bezoeken. De onderbouw leerlingen bezochten Sint en de Pieten in de kleine gymzaal, waar liedjes gezongen werden en waar ze sinterklaas een handje konden geven. Het was weer een heerlijke en geslaagde Sinterklaasviering.

Binnenkort vindt u de foto’s in het fotoboek op deze website.


dec

01

2017
Oh, dat was het!

Oh, dat was het!

Oh, dat was het. Het rook zo heerlijk, omdat groep 4 kruidnootjes aan het bakken was. Waar de kruidnootjes nu zijn? Allemaal op! Het was een geslaagde activiteit! En zonder dat de kinderen het doorhadden ook heel leerzaam: o.a. wegen, samenwerken, fijne motoriek en verdelen. Kon leren altijd maar zo leuk zijn!


nov

29

2017
Wat is dat nu in de gang bij groep 4?

Wat is dat nu in de gang bij groep 4?

Wat is dat nu in de gang bij groep 4? Er staan kinderen met meel, basterdsuiker, kruiden, zout en boter. De oven staat aan… Wat zou het gaan worden? Wordt vervolgd!


nov

24

2017
School versierd door pieten

School versierd door pieten

Maandagavond was het op school een drukte van belang.
Er werd hard gewerkt, in menige gang.
De school is nu schitterend versierd.
Het feest kan dus echt worden gevierd!
Het wachten is nu op Sint en zijn Pieten.
Jongens, wat zullen we genieten!


nov

20

2017
Kantelen en minstrelen op de Jozefschool

Kantelen en minstrelen op de Jozefschool

Op 14 en 16 november waren op de Jozefschool de Culturele Dagen, t.g.v. de verjaardag van meester Antoine. Beide dagen is er hard geoefend om een voorstelling neer te zetten over de bruiloft van Ridder Joris en Prinses Isolde. Elke groep speelde binnen dit verhaal een eigen rol. Er waren koks, monniken, narren, edelmannen en hofdames. Ook liepen er een grote enge draak en een beer door de gymzaal. De hele dag werd er geoefend met Theater Spring, er werden hoeden gemaakt en er werd geschminkt met als afsluiting een indrukwekkende voorstelling. Gelukkig hebben we de foto’s nog, binnenkort op deze website. De films van de voorstellingen staan inmiddels al op ons videokanaal. (De films zijn helaas alleen te bekijken op een computer/laptop) 


nov

17

2017
In de prijzen

In de prijzen

De groepen 8 van de Jozefschool hebben dit jaar de Titel ‘Aalsmeerse milieuhelden van 2017’ gewonnen. De leerlingen hadden nagedacht over oplossingen voor de milieu- en klimaatproblemen. Het idee van groep 8A is op de eerste plaats geëindigd  8b won de derde prijs. De prijs werd afgelopen woensdag uitgereikt door Wethouder Ad Verburg samen met Meerlanden NV


nov

13

2017
Groepen 6 bezoeken Rijksmuseum

Groepen 6 bezoeken Rijksmuseum

Vorige week hebben onze groepen 6 een excursie gehad naar het Rijksmuseum.

In het project Jij en de Gouden Eeuw gingen de kinderen met de verhalen rond Nova Zembla, De Nachtwacht of Hugo de Groot op onderzoek uit.

Onder begeleiding van leden van het Genootschap der Rijksgeheimen zijn zij veel te weten gekomen.

De kinderen hebben geleerd over de barre omstandigheden van de bemanning van de Windhond, het verhaal achter Rembrandts meesterwerk en de ontsnapping van Hugo de Groot.

Het museumbezoek werd afgesloten met fantastische toneelstukjes die door acteurs met de leerlingen werden opgevoerd!

Op de groepspagina van groep 6 staan foto’s van deze excursie.


okt

30

2017
300 leerkrachten enthousiast over “Bewegen(d) leren is beter presteren”

300 leerkrachten enthousiast over “Bewegen(d) leren is beter presteren”

Woensdag 4 oktober beleefden 300 leerkrachten uit het primair- en voortgezet onderwijs en pedagogische medewerkers uit de kinderopvang een inspirerende middag in het Crown Theater. De deelnemers hebben deze middag inspiratie opgedaan om door middel van sport en bewegen de leerprestaties van leerlingen te verbeteren. De middag werd afgetrapt met presentaties van de hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, bekend van “De Wereld Draait Door” en de voormalige topschaatser Erben Wennemars, die nu ambassadeur is van The Daily Mile.

Naast de theorie wilden de leerkrachten natuurlijk ook praktische handvatten om op school toe te kunnen passen. Voor dat doel waren er acht workshops voorbereid met als onderwerpen: Braingym, Van schoolplein naar beweegplein, Beweging in de klas, Rekenbootcamp, Spellingsbootcamp, De Daily Mile, De Gezonde basisschool van de toekomst en Mindfulness. De bezoekers konden daarnaast de informatiemarkt bezoeken en zich laten informeren door Team Sportservice Aalsmeer, de GGD, Zorg & Zekerheid, het Jeugdsportfonds en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht).

Professor Erik Scherder is een autoriteit op het gebied van de werking van het brein. Scherder bleek daarnaast een geweldige presentator die zijn publiek een uur lang wist te boeien. Zijn boodschap is dat bij mensen die regelmatig bewegen meer bloedvaten worden aangemaakt in het brein waardoor zij vier tot vijf jaar langer beschermd zijn tegen ouderdomsziekten. Voor de leerkrachten was het interessant om te horen dat regelmatig bewegen tijdens een schooldag vooral effect heeft op het brein van de kinderen die niet zo goed presteren. Ook op het brein van de kinderen die goed presteren heeft regelmatig bewegen effect op hun leerprestaties en welbevinden.

Ook de boodschap van Erben Wennemars, Ambassadeur van The Daily Mile, was duidelijk: alle leerkrachten moeten gewoon gaan beginnen om hun leerlingen meer te laten bewegen. Excuses om dat niet doen, ziet hij niet want ‘als je erin gelooft dan vind je altijd een weg’, aldus Wennemars. Inmiddels doen ruim 170 scholen in Nederland mee met The Daily Mile.

Deze Aalsmeerse onderwijsmiddag “Bewegen(d) leren is beter Presteren” is door de drie schoolbesturen (Jong Leren, Stichting Auro en Stichting Katholiek Onderwijs Aalsmeer), de gemeente Aalsmeer en Team Sportservice gezamenlijk georganiseerd. Bijna alle Aalsmeerse leerkrachten waren aanwezig. Wethouder onderwijs Gertjan van der Hoeven: “Mijn complimenten aan alle mensen die deze prachtige middag mogelijk hebben gemaakt. Een goed initiatief van de drie schoolbesturen dat de gemeente natuurlijk heeft ondersteund. Ik hoop van harte dat Aalsmeerse scholen hiermee aan de slag gaan. “Page 1 of 1712345...10...Last »