Actuele Informatie


jun

19

2017
Derek Buikema nieuwe kinderburgemeester Aalsmeer

Derek Buikema nieuwe kinderburgemeester Aalsmeer

Derek is afgelopen weekend verkozen tot kinderburgemeester van Aalsmeer. Derek zit op de Jozefschool in groep 6.  We zijn super trots op hem.

Dit jaar hebben 404 kinderen gestemd. Een recordaantal; vorig jaar zijn er 242 stemmen uitgebracht.

Wat gaat de kinderburgemeester doen?

  • Aandacht vragen voor zijn thema’s en proberen in dat kader acties te realiseren
  • Werkbezoeken en openingen samen met de burgemeester en/of wethouders;
  • Ceremoniële functie bij speciale evenementen, zoals de ontvangst van Sinterklaas;
  • Spreekbuis zijn van de wensen en ideeën van de kinderen van Aalsmeer.

Op donderdag 29 juni tijdens “Bouw een Bootje” wordt afscheid genomen van de kinderburgemeester van afgelopen jaar en wordt de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd door wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven.

Maandagochtend 19 juni is de wethouder Jeugd Derek en zijn campagneteam persoonlijk komen feliciteren op de Jozefschool. Hij bezocht de klas van Derek tijdens de gymles en de klasgenoten gaven de nieuwe kinderburgemeester spontaan een luid applaus.

Wij wensen Derek veel succes het komende jaar als kinderburgemeester.


jun

13

2017
Groep 6 krijgt les over de dode hoek

Groep 6 krijgt les over de dode hoek

Dinsdag 13 juni kregen de leerlingen uit groep 6 een les over de dode hoek bij de vrachtwagen. De les werd deze keer verzorgd door VVN.

Onderweg naar vriendjes, de sportvereniging of school, waar kinderen en vrachtwagens elkaar tegen komen kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Het programma van VVN in samenwerking Transport en Logistiek Nederland, geeft leerlingen inzicht in hoe ze veilig kunnen fietsen en lopen bij vrachtwagens. Zowel de praktijk als theorie is in de voorlichting opgenomen. In de klas kwam een meneer vertellen over de dode hoek en hij liet de leerlingen een film zien. Ook was er een quiz en een bordspel. Dit alles om uitleg te gegeven over de twee belangrijke vuistregels:

1. Blijf er rechts en ruim achter
2. Houd meer dan drie meter afstand

Buiten stond een vrachtwagen op de parkeerplaats. Leerlingen gingen in groepjes naar buiten begeleid door ouders die deze ochtend wilde komen helpen. Buiten mochten ze om de beurt plaatsnemen in de cabine van de vrachtwagen om te ervaren wat een chauffeur wel en vooral ook niet ziet. De chauffeur vertelde de kinderen belangrijke zaken om rekening mee te houden als je een vrachtwagens tegen komt in het verkeer.

Het was een nuttige en leerzame les. Op de groepspagina van groep 6 staan nog een aantal foto’s van deze les.


mei

30

2017
Derek Buikema kandidaat voor verkiezingen kinderburgemeester

Derek Buikema kandidaat voor verkiezingen kinderburgemeester

Woensdag 24 mei was het een erg spannende middag voor de 18 kinderen die zich kandidaat hadden gesteld voor de functie van kinderburgemeester. Het is al weer de derde keer dat deze verkiezingen in Aalsmeer worden georganiseerd. Na Vince Boom in 2015 is de gemeente nu op zoek naar een waardige opvolger voor de huidige kinderburgemeester Sophie van Raaphorst.

De kandidaten kregen een leerzame, leuke middag op het gemeentehuis, maar waar ze het meest naar uitkeken was hun presentatie voor de jury. De jury bestond uit Ruud Eveleens van De Binding, Heleen Broerse van basisschool De Wegwijzer, huidige kinderburgemeester Sophie van Raaphorst en wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven.

Uit deze voorronde heeft de jury zes kandidaten geselecteerd. Dit zijn Merel Tuitert van OBS Zuidooster, Tilou Kleijberg van De Hoeksteen, Joran Groot van OBS Kudelstaart, Derek Buikema van de Jozefschool, Myrthe van Wilgenburgh van PCBS De Brug en Shahd Chaara van OBS Zuidooster.

De zes geselecteerde kandidaten gaan nu druk campagne voeren om zoveel mogelijk kinderen op hen te laten stemmen. Nu zijn de kinderen namelijk aan de beurt om hun eigen kinderburgemeester te kiezen. De kandidaten proberen natuurlijk al hun vriendjes en vriendinnetjes, klas-en buurtgenoten te verleiden om op zaterdag 17 juni naar het stemhokje op het Molenplein te komen en te gaan stemmen.

2 stemronden: zaterdag 10 juni en 17 juni
Er worden dit jaar twee stemronden gehouden: Eén op zaterdag 10 juni in The Beach. Op deze datum kunnen uitsluitend deelnemers aan de juniorpramenrace, tijdens de sportmiddag vanaf 15.00 uur stemmen. Alle andere kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen op zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 14.00 uur stemmen tijdens het Flowerfestival op het Molenplein/Zijdstraat in Aalsmeer-centrum. De kinderen stemmen met een rood potlood in een echt stemhokje op hun favoriete kandidaat.

Installatie nieuwe kinderburgemeester op 29 juni
Op donderdag 29 juni tijdens “Bouw een Bootje” wordt afscheid genomen van Sophie en wordt de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd door wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven.


mei

18

2017
Foto’s themaweek

Foto’s themaweek

Typisch Aalsmeer.

De afgelopen week is er in alle klassen heel hard gewerkt rondom het Thema typisch Aalsmeer. Wat een enthousiasme was er overal. De klassen zijn op excursie geweest. Zo werd de kwekerij bezocht en ook de zeilschool, de bloemenveiling, de beeldentuin, het fort en ga zo maar door. Van al deze excursies en ook van het werken in de klas aan het thema, zijn veel foto’s gemaakt. Op de pagina’s van de groepen staan verslagen en foto’s. Het is leuk om even de groepspagina van uw kind te bekijken. Wilt u nog meer foto’s zien of ook bekijken wat er in andere klassen gebeurt? Klikt u dan op deze link, dan komt u in het fotoalbum van de themaweek. Volgende week is groep 8 op driedaagse en de andere klassen mogen nog 3 dagen verder werken met het thema.

 


mei

15

2017
Themaweken Typisch Aalsmeer

Themaweken Typisch Aalsmeer

Maandag 15 mei zijn wij op school begonnen met de themaweken. Het thema is: Typisch Aalsmeer. Wij gaan deze weken werken met leerarrangementen. Dit houdt in dat de kinderen op hun eigen manier met hun eigen kwaliteiten gaan werken aan het thema. Iedere groep is met een ander onderwerp over Aalsmeer aan het werk. De kinderen bepalen hierin hun eigen leerroute binnen kaders die zijn aangegeven door de leerkracht. Samenwerken, creativiteit, zelfstandigheid en informatie verwerken zijn voorbeelden van vaardigheden die hierbij gebruikt worden. Het is de bedoeling dat de leerlingen worden uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. We proberen ze vrij te laten in de manier waarop ze hiermee aan de slag gaan.


mei

04

2017
Verkeersexamen voor groep 7

Verkeersexamen voor groep 7

Voor de vakantie hebben de kinderen van groep 7 het verkeersexamen gehad.

De kinderen vonden het best een beetje spannend. Zeker, omdat het examen dit jaar niet in Aalsmeer, maar in Kudelstaart was!

Gelukkig hebben alle kinderen het examen gehaald.

Goed gedaan groep 7!


apr

21

2017
Foto’s van de paasactiviteiten

Foto’s van de paasactiviteiten

De laatste weken stonden bol van de activiteiten rondom Pasen. Palmpaasstokken maken en wegbrengen, de Paasvieringen en natuurlijk het eieren zoeken. De kinderen hadden het er maar druk mee. Uiteraard willen we u laten meegenieten van deze leuke momenten. Daarom zijn we weer heel blij met onze fotobrigade die dit voor u heeft vastgelegd!

De foto’s kunt u vinden in het fotoalbum op onze site. Veel kijkplezier en een fijne vakantie! We zien iedereen graag weer uitgerust terug op maandag 1 mei.


apr

20

2017
Bag2School kledinginzamelingsactie.

Bag2School kledinginzamelingsactie.

Van maandag 3 april t/m maandag 10 april kon er kleding, knuffels, lakens, gordijnen, schoenen en handtassen op de Jozefschool worden ingeleverd. Hier werd goed gehoor aan gegeven, want er werd maar liefst 1285 kilo aan spullen binnengebracht. Dit levert een behoorlijk bedrag op voor de school zelf en voor de kinderboerderij Aalsmeer die materiaal hiervan gaat aanschaffen.

Afgelopen maandag moesten al die zakken in een vrachtwagen worden gelegd. De kinderen van groep 7 wilden hier graag mee helpen.


apr

13

2017
Paasviering

Paasviering

Donderdag 13 april vierden we op school het Paasfeest. De dag begon met een viering in de Karmelkerk. Het thema van de viering was: “Het verhaal gaat verder”. Dit werd uitgebeeld in een toneelstuk. In dit stuk vertelt Jezus aan Maria dat het verhaal niet stopt bij de kruisdood van Jezus, maar dat het verder gaat. Hij vraagt haar dit verhaal verder te vertellen. Hieraan werd ook verbonden dat alles in de natuur verder gaat. Na de winter, waarin het lijkt of bomen, struiken en bloemen dood zijn gegaan, komt alles in de lente weer tot bloei. Verschillende kinderen hadden prachtige knutselwerkjes gemaakt die duidelijk deden denken aan de lente. Er werd gezongen en er was een dans. Later op de ochtend was het tijd voor het eieren zoeken. Een traditie op onze school wat altijd weer veel plezier veroorzaakt. De juffen en meesters hadden erg hun best gedaan om mooie eieren te versieren. En wat stond daar nu op het schoolplein? Kippen en een heel lief klein zoet kuikentje! Wie goed keek herkende daar Juf lisette, meester Tim en de baby van juf Liesbeth in. Binnenkort zullen alle foto’s weer op fotopagina van de website staan. Wilt u een foto van de kippen en het kuikentje bekijken? Klik dan op deze link.


apr

07

2017
Palmpaasstokken

Palmpaasstokken

Vandaag (7 april) zijn de groepen 1 t/m 5 weer druk bezig geweest om mooie Palmpaasstokken te maken. Om half 11 stonden de versierde stokken klaar in de werklokalen en na een korte pauze konden de groepjes zich verzamelen op de verschillende pleinen. In grote, zingende, stoeten liepen de kinderen naar het Kloosterhof, Ons Tweede Thuis en Zorgcentrum Aelsmeer. Wat zullen de bewoners verwend worden! Als u ook zo benieuwd bent hoe dit allemaal verloopt: we hopen z.s.m. de foto’s op de site te kunnen zetten.Page 1 of 1512345...10...Last »