Groep 6 krijgt les over de dode hoek

Groep 6 krijgt les over de dode hoek

Dinsdag 13 juni kregen de leerlingen uit groep 6 een les over de dode hoek bij de vrachtwagen. De les werd deze keer verzorgd door VVN.

Onderweg naar vriendjes, de sportvereniging of school, waar kinderen en vrachtwagens elkaar tegen komen kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Het programma van VVN in samenwerking Transport en Logistiek Nederland, geeft leerlingen inzicht in hoe ze veilig kunnen fietsen en lopen bij vrachtwagens. Zowel de praktijk als theorie is in de voorlichting opgenomen. In de klas kwam een meneer vertellen over de dode hoek en hij liet de leerlingen een film zien. Ook was er een quiz en een bordspel. Dit alles om uitleg te gegeven over de twee belangrijke vuistregels:

1. Blijf er rechts en ruim achter
2. Houd meer dan drie meter afstand

Buiten stond een vrachtwagen op de parkeerplaats. Leerlingen gingen in groepjes naar buiten begeleid door ouders die deze ochtend wilde komen helpen. Buiten mochten ze om de beurt plaatsnemen in de cabine van de vrachtwagen om te ervaren wat een chauffeur wel en vooral ook niet ziet. De chauffeur vertelde de kinderen belangrijke zaken om rekening mee te houden als je een vrachtwagens tegen komt in het verkeer.

Het was een nuttige en leerzame les. Op de groepspagina van groep 6 staan nog een aantal foto’s van deze les.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jozefschool